De Viorel Tudorache,

Pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maximum al celor care pot participa este de 16.

“Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștere, sau de nume, cum este astăzi (n.r. – ieri), de Sfinții Constantin și Elena.

Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul într-un video pe Facebook.

Marcel Vela a precizat că măsura a fost luată pentru a reduce riscul răspândirii virusului, dar și pentru a limita riscul ca o persoană care s-a aflat în apropierea unei persoane infectate să nu fie nevoită să stea în autoizolare pentru 14 zile.

“De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”, a declarat Marcel Vela, potrivit Digi 24.

Citeşte şi:

SUA se retrag din “Cer deschis”, acordul militar cu Rusia, Trump invocând încălcarea acestuia. Ce înseamnă asta pentru restul lumii

Dorian Popa și Teo Trandafir, implicați în accidente rutiere în aceeași zi. Cum se simt cei doi

O familie din Dâmbovița crește cinci băieți într-o casă gata să cadă. În pandemie, școală face unul singur, de pe telefonul lu’ mami

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP
Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor