„În viitor mi-ar plăcea şi mie să renunţăm la această Evaluare din clasa a VIII-a cu rol de selecţie. Cu rol informativ cred că trebuie menţinută. Dar să nu o folosim cu un rol atât de puternic în selecţie. Nu putem acum, vă spun de ce. Pentru că şcolile de la noi sunt foarte inegale.

Nu poţi să mergi pe portofoliul educaţional al unui copil şi, în plus, profesorii nu folosesc o scală suficient de omogenă pentru a da note. Un 8 într-o comună nu ştiu care înseamnă altceva decât un 8 în Cluj sau în Bucureşti. Şi atunci nu ai cum să iei în calcul notele obţinute pe parcursul gimnaziului”, a afirmat Daniel David, joi, într-un live pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Daniel David a precizat că acest lucru s-ar putea realiza atunci când vor fi tot mai mulţi profesori bine pregătiţi în sistem.

„Sper ca pe măsură ce şcolile vor deveni mai puternice, când vom avea tot mai mulţi profesori bine pregătiţi în sistem şi ceea ce am propus la titularizare sper să ducă la acest lucru şi prin schimbarea curricumului pe care l-am propus.

Sper să vină o vreme când vom putea să renunţăm la utilizarea Evaluării Naţionale ca probă de selecţie sau să o folosim aşa ca una dintre altele şi să ne focalizăm mai mult pe un portofoliu educaţional”, a mai declarat Daniel David.

Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani
Recomandări
Zonele din România cele mai expuse la inundații. Va exista un climat diferit în 50-100 de ani

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a spus că vrea să reformeze curriculumul școlar în România. Potrivit Edupedu, ministrul a subliniat necesitatea de a preda „mai puțin, dar mai relevant” în școlile din țară.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.