Mergi direct la conținut »
Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi

Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi

Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi. Tudorel Toader a anunța că. în timpul vizitelor făcute în ultimele săptămâni în penitenciare, a primit mai multe plângeri din partea condamnaţilor, care au reclamat aplicarea discriminatorie a legii în domeniu.

De Valentina Postelnicu,

”Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată. Prin ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor), am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare ! Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri. În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii !”, a transmis Tudorel Toader, pe pagian oficială de Facebook a Ministerului Justiției.

Conform datelor oficiale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, anul trecut au fost analizate în comisiile speciale cererile a peste 20.000 de deținuți pentru eliberare condiționată, transmite Digi24.

Aproximativ jumătate dintre deținuți au primit aprobare prealabilă din partea penitenciarelor. În cazul a circa 9.000 dintre aceștia, magistrații au aprobat cererile de eliberare condiționată.

CEDO așteaptă în mai puțin de 6 luni din partea României un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, care sunt supraaglomerate în prezent.

Citește și: Urmările atacurilor de la 11 septembrie 2001, resimțite și în ziua de azi. Copiii crescuți în Manhattan, predispuși la boli cardiace

Close
Închide
  Close