Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi

10 septembrie 2017 12:45 De: ,

Ministrul Justiţiei verifică de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi. Tudorel Toader a anunța că. în timpul vizitelor făcute în ultimele săptămâni în penitenciare, a primit mai multe plângeri din partea condamnaţilor, care au reclamat aplicarea discriminatorie a legii în domeniu.

”Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată. Prin ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor), am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare ! Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri. În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii !”, a transmis Tudorel Toader, pe pagian oficială de Facebook a Ministerului Justiției.

Conform datelor oficiale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, anul trecut au fost analizate în comisiile speciale cererile a peste 20.000 de deținuți pentru eliberare condiționată, transmite Digi24.

Aproximativ jumătate dintre deținuți au primit aprobare prealabilă din partea penitenciarelor. În cazul a circa 9.000 dintre aceștia, magistrații au aprobat cererile de eliberare condiționată.

CEDO așteaptă în mai puțin de 6 luni din partea României un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, care sunt supraaglomerate în prezent.

Citește și: Urmările atacurilor de la 11 septembrie 2001, resimțite și în ziua de azi. Copiii crescuți în Manhattan, predispuși la boli cardiace

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro