De asemenea, Cuc acuză de șantaj constructorul spaniol al lotului 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, notează Mediafax.

Lotul se putea deschide, dar ambiţia acestui constructor de nu prelungi (perioada de garanţie) şi practic de a aplica un şantaj. Nu deschid în circulaţie decât dacă îmi accepţi ca garanţia să rămână la 4 ani.

Nu, ori acceptă condiţiile statului român care sunt de bun simţ şi nu exagerăm cu nimic. Ştiţi bine că termenul de implementare a proiectului a fost depăşit. Îl reziliem, îl punem noi în trafic şi facem noi lucrările care sunt.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc a explicat că săptămâna trecută a cerut de două ori recepția finală a lucrărilor, însă i s-a spus că nu sunt finalizate. Mai mult, ministrul este de părere că lucrările pot fi făcute și în condiții de trafic.

Nu cedez la şantaje. Ori fac lucruri de calitate ori dacă nu pleci acasă cu certificat negativ constatator, cu penalităţi, aşa cum trebuiau aplicate de mult.

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor mai spune că firma spanioă a mai fost penalizată și în trecut cu 73 de milioane de lei și că investighează dacă fostul management a pus în aplicare penalitățile.

Potrivit Mediafax, Răzvan Cuc a dat termen de maximum 10 zile pentru remedierea problemelor depistate la autostrada Lugoj-Deva, iar în cazul în care acestea nu vor fi rezolvate se va rezilia contractul.

Mai mult, ministrul a explicat că a cerut o prelungire a perioadei de garanție de la 4 la 10 ani pentru autostrada Lugoj-Deva, în baza căreia să fie remediate problemele identificate. Dacă firma nu va accepta prelungirea, se va ajunge la rezilierea contractului.

Lotul 4 Lugoj-Deva al autostrăzii A1, dintre Șoimuș și Ilia, județul Hunedoara, a fost recepționat de CNAIR, dar șoseaua de 22 de kilometri nu poate fi deschisă circulației. Motivul: bretelele care ar fi permis descărcarea traficului se află pe alt lot pe care nu a putut fi începută recepția.

Bretelele rutiere care ar fi permis descarcarea traficului auto de pe lotul 4, se află pe lotul 3 al autostrazii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută recepţia din cauză că nu au fost îndeplinite condiţiile tehnice necesare, precizează CNAIR.

Recomandarea ca recepţia să nu fie demarată pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului care a monitorizat şantierul.

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur