MENIU CAUTĂ

Mircea Băsescu va fi eliberat din închisoare

Distribuie

Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, va fi eliberat din închisoare. Tribunalul Constanța s-a pronun'at, luni, cu privire la eliberarea condiționată. În urmă cu o săptămână, magistrații au amânat decizia.

UPDATE. Tribunalul Constanţa a decis că Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, va fi eliberat condiţionat.


Pe 4 septembrie, Tribunalul Constanța a judecat contestația depusă de procurorii DNA împotriva deciziei pronunțate de Judecătoria Medgidia cu privire la eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu. Din acest motiv, pronunțarea a fost amânată pentru 11 septembrie, informează Mediafax.ro.

Mircea Băsescu află, luni, dacă va fi eliberat din închisoare.

Conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată. Are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu, notează sursa citată.

Magistrații Judecătoriei Medgidia au decis, pe 19 iulie, ca fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, să fie eliberat condiționat. Decizia acestora nu a fost, însă, definitivă.

Procurorii DNA au depus o constestație la Tribunalul Constanța, în termenul prevăzut, de trei zile.

Este a treia oară când Judecătoria Medgidia admite solicitarea de punere în libertate a lui Mircea Băsescu. Alte două decizii au fost pronunțate la sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an.

Nici atunci hotărârile nu au fost definitive. Tribunalul Constanța a admis constestațiile făcute de procurorii DNA, așa că fratele fostului președinte al României a rămas în închisoare.

În iunie 2016, Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Fratele fostului președinte a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel.

În prezent, Mircea Băsescu este încarcerat la Penitenciarul de la Poarta Albă, județul Constanța.


Citește și EXCLUSIV | Un român din Mexic spune cum a fost apărată capitala țării de cutremurul devastator. Bilanțul seismului a ajuns la 90 de morți


 

Citește mai multe despre Mircea Basescu retinut de dna, Traian Băsescu, inchisoare și Tribunalul Constanța pe Libertatea.

Comentarii