eficienta in combaterea cancerului”, a declarat Bharat Aggarwal, cercetator la M.D. Anderson Cancer Center din Houston. „Exista suficiente date care sa confirme aceasta afirmatie”, a adaugat el.
Rezultatele unui studiu care va fi publicat intr-o revista de specialitate arata ca
curcumin-ul, un pigment chimic al mirodeniei mentionate, pare a fi extrem de eficient in combaterea cancerului de san, a celui la colon, la prostata sau la pancreas.
in urma acestei constatari, doctorii au inceput o serie de teste clinice pentru a constata daca substanta functioneaza pe pacienti. „incercam acest posibil remediu pe mai multe tipuri de cancer”, a declarat Aggarwal, care a observat ca bolile de cancer sunt de zece ori mai putine in India decat pe teritoriul celorlalte state din lume. „Nu este prea devreme sa speram”, a adaugat el.
Aceasta descoperire nu a fost o surpriza pentru proprietarul unui restaurant indian din Statele Unite, Abu Syed. „stim deja ca mancarurile indiene au gust bun. Suntem insa extrem de fericiti sa auzim ca ele pot ajuta si la vindecarea cancerului. Acesta e un motiv pentru populatie sa consume cantitati mai mari de mancare indiana”, a declarat el.
Un alt proprietar de restaurant a declarat ca aproape toate preparatele din localurile indiene sunt gatite cu turmenic si cu mai multe sortimente de ardei iuti. „intotdeauna am fost de parere ca mancarea condimentata te poate ajuta sa traiesti mai mult”, a declarat el.