MENIU CAUTĂ

Miron Cozma, despre dosarul Mineriadei: Sper ca adevăraţii vinovaţi să plătească

Distribuie

Miron Cozma a declarat, vineri, cu referire la punerea sub acuzare în dosarul Mineriadei a fostului preşedinte Ion Iliescu şi a fostului premier Petre Roman, că este o realizare a justiţiei şi o ultimă refulare a guvernului care pleacă, împotriva sistemului PSD.

Totodată, el a făcut referire și la faptul că a fost pus şi el sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, fapt pe care l-a catalogat ca fiind „o stupizenie”, deoarece este „victimă la CEDO”, conform News.ro.

„În primul rând, am să încep cu un paradox chiar dacă, culmea ironiei, sunt şi eu inculpat acolo, bineînţeles că se va dovedi, până la urmă că e de-a dreptul o stupizenie, cum să mă faci pe mine inculpat în dosarul iunie ’90 când eu sunt victimă la CEDO, împreuncă cu Doru Mărieş?! Dar revenind, sunt fericit că în sfârşit se reuşeşte ca responsabilii direcţi, adică preşedintele tovarăşul Ion Iliescu, prim-ministrul Petre Roman şi toţi ceilalţi membri ai Guvernului care au omorât oameni în Piaţa Universităţii, sunt inculpaţi şi asta, într-adevăr, este o realizare a justiţiei cu toate că am o întrebare retorică: de ce până acum Ion Iliescu nu a făcut puşcărie pentru crimele de la Revoluţie şi pentru crimele din Piaţa Universităţii, împreună cu toţi acoliţii lui?”, a declarat Miron Cozma.

Cozma susține că întreaga acțiune reprezintă o „ultimă refulare a guvernului care pleacă”.

„Nu este ceea ce normal se crede, este o ultimă refulare a guvernului care pleacă, împotriva sistemului PSD, luând-o de la origini cu Ion Iliescu. Este o răzbunare a lor, dar sper ca totuşi justiţia să pedepsească vinovaţii, să fie cea corectă care să pedepsească vinovaţi pentru crimele de acolo”, a mai spus fostul lider al minerilor.

Miron Cozma a precizat că pe 13 iunie 1990 minerii nu ajunseseră la Bucureşti.

„Subliniez un lucru pe care presa l-a mediatizat foarte mult. Aduceţi-vă aminte, pe 13 iunie inginerul Mănucu de la Regionala CFR Craiova decupla curentul la Craiova şi minerii pe care îi aşteptau tovarăşul Iliescu şi tovarăşul Roman să ajungă pe 13 iunie, au ajuns pe 14. Pai atunci cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii pe 14 iunie? Pentru că atunci au fost crime”, a mai spus fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

Citește mai multe despre Ion Iliescu, Miron Cozma, petre roman, dosar, Dosarul Mineriada, dosarul mineriadei și mineriada pe Libertatea.

Comentarii