MENIU CAUTĂ
24 Sep. 2013 16:32

Miza morții lui Ionuț: daune de sute de mii de euro

Distribuie

Amânarea audierii martorilor, dar şi ignorarea de către anchetatori a anumitor înregistrări video ce au legătură cu moartea copilaşului de doar 4 ani sfâşiat de câini comunitari au ridicat, zilele trecute, nenumărate semne de întrebare.
Aparenta lentoare a procurorilor pare însă să fie justificată, având în vedere adevăratele ţinte pe care oamenii legii şi le-ar fi stabilit deja în acest caz.

Îi caută pe responsabili

Conform surselor ziarului Libertatea, în opinia procurorilor lucrurile sunt clare. Copilul a fost ucis de câinii maidanezi, iar audierile continue de martori n-ar însemna decât timp irosit, care poate fi folosit pentru ca anchetatorii să poată aprofunda legislaţia administrativă în aşa fel încât să poată identifica în mod corect vinovaţii.
Apoi, la finalul cercetărilor, atât persoanele, cât şi instituţiile care, intenţionat sau nu, au lăsat maidanezii agresivi pe stradă şi au permis astfel ca un pui de om să fie sfâşiat, la propriu, să poată fi trase la răspundere penal – prin condamnări la închisoare – şi material – prin obligarea acestora la plata de daune morale familiei, ce ar putea ajunge chiar şi la câteva sute de mii de euro.

Fetiţă mutilată de câine

O fetiţă în vârstă de 3 ani din satul Bicău se află internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Satu Mare după ce, zilele trecute, a fost muşcată de faţă de câinele vecinilor săi. Se pare că micuţa a fost atacată chiar în curtea familiei sale, după ce animalul a sărit gardul.

300.000 € pentru un copil mort

Un alt caz în care s-a evidenţiat munca procurorilor privind partea civilă a dosarelor este cel al Maternităţii Giuleşti, unde şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost răniţi grav după ce un incendiu a distrus salonul de nou-născuţi în care aceştia se aflau. După doi ani de procese, părinţii micuţilor au primit daune de câte 300.000 de euro pentru fiecare viaţă mistuită de flăcări, bani pe care îi vor plăti atât asistenta considerată vinovată, cât şi spitalul în care aceasta lucra.

Comentarii