Mergi direct la conținut »
Modificări la programul „Rabla pentru electrocasnice”. Ce categorie de produse va fi introdusă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Modificări la programul „Rabla pentru electrocasnice”. Ce categorie de produse va fi introdusă

Modificări la programul „Rabla pentru electrocasnice”. Ce categorie de produse va fi introdusă

Programul "Rabla pentru electrocasnice" va fi bugetat și anul acesta, a anunțat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu. Aceasta a mai precizat că există posibilitatea de a modifica ghidul de finanţare astfel încât să poată fi achiziţionate, cu voucherele acordate, şi televizoare.

Pentru proiectul pilot, în programul „Rabla pentru electrocasnice” au fost introduse maşina de spălat, aerul condiţionat şi frigiderul. În ghidul de finanțare ar putea fi introdusă, anul acesta, o nouă categorie de electrocasnice, și anume televizoare, a anunțat ministrul Grațiela Gavrilescu.

„Ne gândim să modificăm ghidul de finanţare şi să adăugăm. În ceea ce priveşte motocicletele, au fost discuţii pentru biciclete electrice, dar mi-aţi dat o idee. Pe lângă maşini de spălat, aer condiţionat şi frigidere să introducem şi televizoare”, a spus ministrul, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Prin programul „Rabla pentru electrocasnice”, românii vor primi tichete în valoare de 200, 300 sau 400 de lei dacă vor preda electrocasnice vechi și le vor putea folosi pentru achiziția unora noi. Cei interesați nu trebuie să aibă datorii la buget, să aibă minimum 18 ani, domiciliul în România și buletinul valabil,

Voucherele se acordă doar pentru achiziționarea de mașini de spălat, aparate de aer condiționat și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice. Aparatele noi trebuie să fie din clasa energetică A++ sau A+++. Adică să fie dintre cele care consumă foarte puțin.

Valoarea voucherelor:

  • 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++;
  • 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++;
  • 300 lei pentru aparate de aer condiționat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++);
  • 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++.

Citește și:

Ziarele din România interbelică ofereau cititorilor premii mai mari decât dau azi televiziunile la concursuri precum Vocea României sau X Factor!

Close
Închide
  Close