Mergi direct la conținut »
Momentul când un șofer inconștient forțează trecerea de cale ferată în zona Andronache |VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Momentul când un șofer inconștient forțează trecerea de cale ferată în zona Andronache |VIDEO

Momentul când un șofer inconștient forțează trecerea de cale ferată în zona Andronache |VIDEO

Un șofer a forțat bariera coborâtă la o trecere la nivel peste calea ferată, în București, iar scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale CFR. Compania atrage atenția asupra inconștienței conducătorului auto care a ignorat complet semnalul de oprire, în condițiile în care trenul se apropia cu 160 de kilometri la oră. Mașina se apropie cu o viteză amețitoare și acroșează bariera coborâtă, derapând pe partea cealaltă a trecerii căii ferate.

De Mihai Niculescu,

Accidentele la trecerile la nivel cu calea ferată s-au înmulțit în ultima perioadă, iar CFR a atras atenția asupra pericolului în care se pun șoferii care ignoră semnalul de oprire. CFR Infrastructură a publicat pe pagina de Facebook imaginile surprinse duminică de camera de supraveghere la trecerea din zona Andronache.

„Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul.

Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Andronache, duminică, 19 mai 2019, în jurul orei 09:43, când un şofer inconştient forţează traversarea trecerii la nivel, prin lovirea semicumpenei aflată deja în poziţia orizontală.
♦ O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul!
♦ O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor!
♦ O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!
♦ O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Băneasa şi Pantelimon, la km 13+958, în zona cartierului Andronache, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!” au scris reprezentanții companiei feroviare.


Citește și: FOTO&VIDEO | Silviu Lung a abandonat familia Nițu, după ce a fost condamnat pentru că a omorât un om într-un accident rutier, în 2014: „Dacă ai bani și ai numele lui, se poate orice! Noi suntem niște nimeni”


 

Close
Închide
  Close