Mergi direct la conținut »
Medicul Monica Pop, trei operații după ce cancerul a recidivat:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicul Monica Pop, trei operații după ce cancerul a recidivat: "Vom vedea ce mai e de făcut”

Medicul Monica Pop, trei operații după ce cancerul a recidivat: „Vom vedea ce mai e de făcut”

După ce a învins cancerul o dată, iar acum se luptă a doua oară cu boala care a recidivat în urmă cu aproximativ șase luni, Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuți oftalmologi din România, este mai activă ca oricând cu toate că medicul care a operat-o i-a sugerat să o lase ceva mai ușor.

De Monica Stan,

Bola nu a îngenunchiat-o pe Monica Pop ci, dimpotrivă, parcă i-a dat mai mult elan. O fire extrem de activă dintotdeauna, care a răspuns mai tot timpul prezent la orice invitație de a participa într-o emisiune tv sau la un eveniment monden, medicul declară că nu are nici un motiv să-și plângă de milă.

Monica Pop: Nu am motive să stau să zac

“Trebuie să recunosc că mă simt foarte bine și nu am nici un motiv să stau să zac. Sunt în tratament citostatic până în luna octombrie, iar după vom vedea ce mai e de făcut. Până atunci însă îmi văd de treaba mea, mai ales că mă simt bine, nu am stări de rău sau greață. Nici după operație nu am putut sta liniștită. Mi-a zis profesorul Beuran:  «Vezi, să stai și tu o lună acasă, liniștită», dar eu a două zi m-am urcat în mașină și am venit la spital”, spune oftalmologul. Mai mult decât atât, medicul nu are restricții la mâncare și nici nu trebuie să țină vreun regim alimentar special. Recunoaște însă că este o mare amatoare de fructe, lucru care o ajută cât de cât.

Boala a recidivat

Drama Monicăi Pop a început, în urmă cu trei ani, cu dureri de stomac. A urmat o peritonită care a condus către depistarea unor probleme mult mai grave. Împinsă de la spate de prietena ei, actrița Carmen Tănase, Monica Pop a continuat investigațiile, nebănuind ce urmează. Abia la un alt control, după o lună de zile, s-a descoperit o stenoză digestivă și de aici mai departe s-a văzut că era mai mult decât atât.

Diagnosticul a îngenunchiat-o pe aceasta, însă după ce s-a remontat, a început lupta cu boala și a învins-o. Și asta până în urmă cu câteva luni când boala a recidivat, iar în luna martie medicul a fost supus unei noi intervenții chirurgicale de care au știut doar prietenii apropiați.

Close
Închide
  Close