Monteaza si repara lifturi in ParisFlorin Sobaru, originar din Sibiu, a terminat in 1975 Facultatea de Electronica si Radiocomunicatii din Bucuresti si a lucrat timp de opt ani la Intreprinderea de Motoare Electrice. La invitatia unor prieteni, a plecat in Franta, in 1983, impreuna cu sotia, in vacanta. Ajuns aici, a cerut azil politic si autorizatie de lucru si le-a primit.           


Electronist de meserie, Florin s-a angajat in Franta, in 1985, la CETIM (Centrul Tehnic al Industriei Mecanice), iar de doi ani, la insistentele fiului sau, si-a infiintat propria firma de montaj si modernizari de ascensoare, unde lucreaza momentan part-time.  ‘Dupa 20 de ani de activitate la CETIM, am primit „medalia de lucru” pentru fidelitate.
Mi-am infiintat propria firma mai mult la insistentele fiului meu, care mi-a spus ca el vrea sa faca altceva in viata, nu sa lucreze pentru altii, astfel ca am decis sa-l ajut’. Fiul lui Florin, Alexandru, are 23 de ani si este student in ultimul an la o scoala de  comert. De cand tatal lui a infiintat firma, Alexandru este prezent mai mult pe santierele unde au comenzi. Tanarul lucreaza cot la cot cu angajatii, pentru ca vrea sa invete singur cum se monteaza si cum se modernizeaza un ascensor, pentru a putea mai tarziu sa coordoneze mai bine muncitorii din echipele formate de tatal sau. Florin Sobaru are la ora actuala 12 angajati, dintre care 9 sunt romani, iar trei francezi.


Monteaza si repara lifturi in Paris‘Francezii nu vor sa lucreze pe santiere, asa ca cei mai multi dintre angajatii mei sunt romani veniti din Pitesti, Borsa, Arad, Zalau. Ei stau aici legal, le ofer cazare si un salariu de zece euro pe ora. Din pacate, sunt multi angajatori care platesc oamenii la negru si strica piata, dar nu ma plang. Mie imi merge bine firma. Avem multe comenzi si am oameni care lucreaza pe sase santiere in paralel’.

Sotia lui Florin este angajata ca inginer chimist la fabrica de ciment ‘Farge’ din Franta, iar fiica lui cea mica, Sophia, in varsta de 17 ani, e eleva la colegiu.

Dupa ce a fugit din Romania, Florin a revenit in tara pentru prima data dupa Revolutie si de atunci vine an de an.

‘Vin in tara in fiecare an, dar nu m-as mai intoarce definitiv in Romania, in primul rand pentru copii. Cu toate ca eu i-am invatat si limba romana, tara lor natala este totusi Franta. Avem aici mai multe locuinte, chiar si in Paris am cumparat o garsoniera, de 32 de mp, pe care am dat 140.000 de euro, pentru fiul meu, care sta mai mult la Paris, iar in Chantilly avem o casa’. 


Afacerea va fi preluata de fiul sau    


Monteaza si repara lifturi in ParisFlorin Sobaru are 12 angajati, dintre care 3 sunt francezi. Cel mai mandru este insa de baiatul lui, Alexandru, alaturi de care munceste zi de zi. Fiul sau este cel care se ocupa indeaproape de afacerea cu lifturi a tatalui sau cand acesta nu este in oras. Succesul nu a intarziat sa apara, familia Sobaru reusind sa-si achizitioneze mai multe case in Franta.


Florin Sobaru

Monteaza si repara lifturi in ParisVarsta: 56 de ani
Starea civila: casatorit
Data cand a parasit Romania: 1983
Domiciliul actual: Chantilly
Ultima data in Romania: noiembrie 2006

2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
PARTENERI - GSP.RO
2 milioane $ evaporați în afaceri cu lustre și tiruri! Românul care și-a făcut praf averea, toată țara îl cunoaște
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Ce se întâmplă în familia patronului Hexi Pharma. Văduva lui Dan Condrea n-a avut pic de milă față de fiica și fosta soție
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
RECOMANDĂRI