De Ana Hațeg,

Moscova a înregistrat, marți, 6,2 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată pentru data de 24 decembrie în istoria capitalei ruse.

Orașul este de cele mai multe ori acoperit de zăpadă în luna decembrie, dar anul acesta, temperaturile neașteptat de ridicate au făcut ca niciun strat de zăpadă să nu se așeze până la această dată.

Vremea neobișnuit de caldă a determinat discuții publice despre schimbările climatice, iar președintele Vladimir Putin a fost întrebat despre acest subiect în conferința sa anuală de presă.

„Nimeni nu cunoaşte cauzele schimbării climatice mondiale. Ştim că Terra a trecut prin perioade de încălzire şi de răcire, iar acest lucru poate depinde de procesele din Univers”, a declarat președintele rus.

Președintele rus a reafirmat angajamentul țării sale pentru reducerea emisiilor de gaze, dar spune că „evaluarea influenţei pe care o poate avea omenirea contemporană” asupra climei este „foarte greu de realizat, poate chiar imposibil”.

În discursul său, liderul de la Kremlin a spus că Rusia se încălzeşte într-un ritm de două ori mai rapid decât media globală. „Este un proces foarte grav pentru noi (…) Oraşe întregi sunt construite pe permafrost, aşa că imaginaţi-vă consecinţele în cazul unei topiri masive”, a adăugat el.

Citeşte şi:

Ce generali de poliție, SRI și magistrați a iertat în alt dosar de abuz sexual de minori procurorul DIICOT căruia i se cere demisia după achitările din dosarul Țăndărei!

Un veac de singurătate. Satul Bașpînar a fost uitat de autoritățile române în Imperiul Otoman

Nicolae Ceaușescu, comemorat de nostalgicii comunismului, la 30 de ani de la Revoluție

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine