MENIU CAUTĂ
12 Sep. 2018 12:21 , de Sorina Ionaşc

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, respinsă. Carmen Dan rămâne în funcție

Distribuie

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost respinsă. Așadar, Carmen Dan rămâne în funcție, în condițiile în care Opoziția a cerut demiterea ei.

Cu 99 de voturi „pentru” și 144 de voturi „împotrivă”, demersul liberalilor a fost respins de Parlament.

Deputații au dezbătut, marți, textul moțiunii „Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești”.

Explicațiile ministrului de Interne


Carmen Dan a dat explicații ample privind atitudinea jandarmilor, spunând că semnătura prefectului Capitalei a ordinului de intervenție era pur procedurală.

Ministrul de Interne a vorbit atât despre jandarmii agresați, dar și despre abuzurile acestora. Pe lângă actele de violență, despre care Carmen Dan susține că erau acoperite legal, având în vedere mulțimea agresivă, ministrul a explicat și lipsa indicativelor de pe casca unor jandarmi. Ea a spus că au fost doar patru astfel de cazuri.

„Gazele lacrimogene sunt prevăzute în dotarea Jandarmeriei, se utilizează peste tot în lume. Care ar fi fost acele măsuri mai blânde ale jandarmilor? Au fost folosite doar după momentul în care s-a forțat intrarea în Guvern. Este regretabil că intervenția Jandarmeriei a fost și împotriva celor pașnici. V-am spus, îmi prezint scuzele. Dar alții au fost în Piață cu scopul de a fi violenți', a explicat ea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii