Mergi direct la conținut »
Motivul pentru care Germania a interzis adopția animalelor în perioada Crăciunului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Motivul pentru care Germania a interzis adopția animalelor în perioada Crăciunului

Motivul pentru care Germania a interzis adopția animalelor în perioada Crăciunului

Adăposturile de animale din Germania au transmis celor care își doresc să adopte un câine în perioada sărbătorilor că acest lucru nu va fi posibil. 

Sub deviza „Un câine este pe viaţă, nu doar de Crăciun”, adăpostul din Bremen a transmis că niciunul din cele 500 de animale nu va fi dat spre adopție după data de 18 decembrie, potrivit digi24.ro.

Prin aceasta măsură se vrea reducerea numărului animalelor care sunt abandonate după sărbători. „Decizia de a ţine un animal nu trebuie să fie luată uşor, întreaga familiei trebuie să fie implicată”, a spus Claudia Hammerling de la Asociaţia de protecţie a animalelor din Berlin.

Cei care își doresc cu adevărat să adopte un animal vor putea face acest fără probleme, din luna ianuarie.

E bine să faci cadou de Crăciun un animal de companie? Unii zic că da, alții, că nu. Cei mai mulți oameni iubesc animalele, iar multe dintre acestea devin membri cu drepturi depline ai familiei. Fie că este vorba de câine, pisică, iepure, hamster, pești, țestoase sau alte necuvântătoare, există însă o controversă legată de oferirea lor drept cadou. Psihologul Cezar Laurențiu Cioc, specialistul Libertatea, detaliază.

Citeşte și Pisică sau câine, cadou de Crăciun? Argumente pro și contra dăruirii unui animal de companie


„România nu face protecție socială, face o spoială de protecție socială”. Interviu exclusiv cu dr. Aurelian Giugăl, cercetător, coautor al studiului care compară România din 1918 cu cea din zilele noastre


 

Close
Închide
  Close