Mergi direct la conținut »
Mugur Isărescu, despre majorările salariale: „Să le ținem sub control”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Mugur Isărescu, despre majorările salariale: „Să le ținem sub control”

Mugur Isărescu, despre majorările salariale: „Să le ținem sub control”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că majorările salariale trebuie ținute sub control, în contextul în care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat cum vor fi susţinute creșterile de salarii pentru bugetari.

Ministrul Muncii a declarat, la Digi 24, că o parte din bani vin chiar din creşterile salariilor, însă Mugur Isărescu îi sfătuiește pe miniștri să dea dovadă de înţelepciune.

”Mulți bani vin chiar din faptul că noi creștem salariile. Pe 10 miliarde lei cât vor fi creșterile anul acesta, statul român va încasa patru miliarde lei înapoi, pentru că este vorba de contribuțiile care se acordă statului. Mai avem 2,7 miliarde lei efectul de rundă a doua al banilor intrați în economie pentru că intră în consum. Trebuie totuți precizat că aceste efect de rundă a doua este nociv prin faptul că încurajează importurilor și pune presiune pe deficitul de cont curent”, a declarat Isărescu.

Guvernatorul BNR spune că majorările salariale trebuie ținute sub control.

”Să le ținem sub control într-o manieră rezonabilă, corelat cu mai multi indicatori”, precum productivitatea economică, echilibrele macroeconomice și macrostabilitatea financiară.

”Sunt bunuri de foarte mare preț, România le-a obținut cu mari sacrificii și ar fi o eroare să le slăbim”, spune Isărescu.

Close
Închide
  Close