De Alexandra Ariciu,

Baby-sitter în Olanda, 400 €

Fetele pot munci ca babysitter, în Olanda, cu 400 de euro şi în Belgia, unde leafa ajunge la 600 de euro. De regulă, pentru aceste posturi se oferă şi cazare, dar candidatele trebuie să ştie limba engleză măcar la un nivel minim de conversaţie.

Fermier în Danemarca, 1.000 €

Pentru băieţii bine făcuţi, cele mai potrivite sunt domenii precum construcţiile (700 de euro în Grecia, 1.000 de euro în Italia), agricultura (1.000 de euro în Spania, 600-800 de euro în Grecia) şi zootehnia (1.000 de euro, ca fermier în Danemarca). Dacă tinerii se hotărăsc să plece în grup, atunci e nevoie ca măcar unul dintre ei să ştie limba engleză.

Şofer în Anglia, 1.000 de lire

Tinerii cu permis de conducere, dar care nu au experienţă în domeniu, sunt căutaţi pentru a lucra ca şoferi de taxi în Anglia, unde salariul variază între 800 şi 1.000 de lire.

În România, 20% din oferte, pentru tineri

“Pentru tinerii care acum n-au luat Bac-ul, dar au o diplomă de 12 clase, 20% din ofertele noastre le sunt adresate”, ne-au spus cei de la portalul de angajări www.myjob.ro.
• Vânzătorii iau 250 de euro. Cel mai mult se caută ospătari, şoferi şi vânzători, chiar şi fără experienţă. Un ospătar poate să câştige în medie 250 de euro, iar un şofer, aproximativ 320 de euro. Ca vânzător la supermarket sau în magazinele mici, tinerii pot primi salarii de aproape 240 de euro.
• Menajerele, plătite cu 270 de euro. Pentru fetele care n-au trecut Bac-ul, portalurile de recrutare au joburi la firmele de curăţenie sau de personal de îngrijire pentru vârstnici, iar câştigurile în acest caz se ridică la 270 de euro.
• Electricienii, cel mai bine plătiţi. Avantajaţi sunt tinerii care au un atestat pentru meserii precum cosmetician, electrician sau instalator. Ei îşi pot găsi rapid de muncă, pe profilul specializării lor, iar retribuţiile nu sunt de neglijat – aceştia ajung la un venit total de 400 de euro.

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

Unde poţi studia fără această diplomă

• Şcolile postliceale au prelungit perioada de înscrieri cu câteva săptămâni, astfel încât absolvenţii de liceu să poată profita din plin de ofertele lor educaţionale. Aici, cei care au picat Bac-ul pot urma cursuri cu specializare în domenii precum: sanitar, farmacie, industrie alimentară, înfrumuseţare, auto, turism sau construcţii. Înscrierea se face pe baza adeverinţei de 12 clase, fără examen, fără diplomă de Bac, iar taxa anuală de şcolarizare este de aproximativ 2.000 de lei.
• Cursurile private reprezintă o alternativă la facultate pentru ghinioniştii de la Bac-ul de anul acesta. Cele mai multe firme au specializări în informatică, limbi străine, industria uşoară şi în domeniul hotelier. Diplomele sunt recunoscute de Ministerul Educaţiei.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

Meditaţiile pentru sesiunea din toamnă, o avere

Pentru că absolvenţii de liceu respinşi la Bac mai au doar două luni până la a doua sesiune de examen şi, astfel, au nevoie de pregătire intensivă, Libertatea a aflat cât costă orele de meditaţii în mai multe localităţi din ţară şi din Bucureşti. Chiar dacă tarifele au mai fost publicate de ziarul nostru în urmă cu o lună, cei care nu au trecut examenul de bacalaureat au acum nevoie de aceste informaţii mai mult ca oricând.

O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
Recomandări
O clinică din Târgoviște, acuzată că înghesuie pacienții pe holuri și la cozi, în loc să facă programări. Reacția administratorului
 

Profesorii i-au dat 4 lui Funeriu!

După ce ministrului educaţiei, Daniel Funeriu, i s-a cerut la postul B1 TV să rezolve un subiect la română, Libertatea a consultat doi profesori ca să-l evalueze. Ambii l-au picat pe oficial la această probă!
“Domnul Funeriu abordează o formulare aproximativă şi haotică şi nu respectă paşii unui text argumentativ: introducere, nu dă exemple cu care să-şi susţină punctul de vedere şi nu expune o concluzie… Personal, eu nu aş fi putut nota o asemenea realizare, practic nu-i dădeam nici o notă, iar un elev de clasa a XII-a s-ar fi făcut în mod clar de râs”.
“După baremul de la Bac, îi dau nota 4 – nu formulează premisa de la care pleacă în demonstraţia sa, nu aduce nici un argument şi nu trage nici o concluzie! Apreciez exemplul personal de la care pleacă el, dar nu pot să o consider expunere argumentativă, pentru că e haotică”. Cei doi profesori nu vor să-şi devăluie identitatea din motive lesne de înţeles. Funeriu a fost pus la postul B1 TV să comenteze afirmaţia lui Nichita Stănescu: “A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

Ajutor de şomaj de 250 de lei

Tinerii trebuie să se înscrie la Agenţiie Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în maximum 60 de zile de la absolvirea liceului, pentru obţinerea ajutorului de şomaj. Ei trebuie să verifice ofertele de muncă puse la dispoziţie de agenţii, iar în cazul în care angajatorul nu îi acceptă, pot lua acest ajutor. Suma de bani pe care o vor primi lunar este de 250 de lei. Atenţie însă, beneficiul nu durează decât 6 luni! Anul acesta, statul se găseşte într-o mare dificultate deoarece bugetul alocat pentru ajutorul de şomaj nu acoperă plata pentru toţi candidaţii care nu au trecut examenul de Bac. Aşa că, dacă ajutorul de şomaj vi se pare o variantă bună, este bine să va grăbiţi să vă depuneţi actele!

Profii din Polonia, concediaţi

Autorităţile din Polonia au anunţat, recent, că vor face reduceri masive ale locurilor de muncă în sistemul învăţământului de stat. Astfel, până la 30 la sută din cadrele didactice şi-ar putea pierde locurile de muncă. Cauza care a dus la această decizie este scăderea demografică a Poloniei, existând, an de an, tot mai puţini elevi în şcolile din această ţară.

Unii plâng, alţii râd

Au primit câte 500 de lei pentru o medie de 10


↑ Premianții s-au fotografiat împreună cu prefectul
Cei 10 elevi din Dolj, care au obţinut nota maximă la examenul de bacalaureat, au fost premiaţi ieri de prefectul Nicolae Giugea, care le-a acordat câte o diplomă de excelenţă şi suma de 500 de lei. (Elena Alexandru)
A luat examenul după ce şi-a pierdut vederea pe front
Marius Iovi (foto), 30 de ani, un fost militar din Timişoara, s-a întors la liceu după ce, în 2007, şi-a pierdut vederea pe front în Irak. În urmă cu doi ani s-a înscris în clasa a X-a la Liceul Teoretic Iris din Timişoara, iar anul acesta, bărbatul a obţinut diploma de Bac cu nota 8,13. (Andreea Haiduc)
Olimpică naţională, picată la mate!
Elena Dogaru (foto), absolventă a Colegiului Naţional Al. I. Cuza din Focşani, Vrancea, cu media 9,69 şi olimpică naţională la limba italiană, a picat examenul de bacalaureat, din cauza notei slabe obţinute la matematică: 4,25. (Aurel Şelaru)
A vrut să se sinucidă după ce şi-a găsit băiatul mort
Vlad Cosmin Oneşean (foto), băiatul de 19 ani, din Căprioara, Arad, care în noaptea de luni spre marţi s-a împuşcat în cap, din cauză că a picat bacalaureatul, va fi înmormântat astăzi. Potrivit apropiaţilor familiei, şi tatăl lui Vlad a fost la un pas de a-şi pune capăt zilelor când şi-a găsit copilul într-o baltă de sânge. “A suferit un şoc foarte puternic şi a vrut şi el să se omoare când şi-a găsit fiul fără viaţă”, a declarat unul dintre martori. Astăzi, părinţii şi prietenii îl vor conduce pe Vlad pe ultimul drum. (Cristian Dan)
El e «tatăl» camerelor video din clase
Doru Resmeriţă (foto), şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, susţine că este cel care i-a prezentat încă de anul trecut ministrului Daniel Funeriu “un proiect-pilot”, la acea vreme, privind introducerea sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare