Am citit si am auzit tot felul de comentarii – vineri, sambata si ieri – pe marginea vizitei premierului Nastase in SUA. Care mai apreciative, care mai rautacioase… Acum, chiar adversari neobositi ai acestei administratii daca am fi, nu avem cum sa nu recunoastem ca Adrian Nastase a inregistrat un succes diplomatic de netagaduit. De la semnarea, in prezenta sa, a acordului cu FMI, la intalnirea spectaculoasa – se zice ca neprogramata – cu presedintele american George W. Bush si pana la invitarea lui Nastase „live” in celebra emisiune a lui Larry King la CNN, toate adauga „bile albe” la demersurile de deschidere spre Occident. Din pacate, toate aceste „bile albe” vin pe un fond gri.
Ce se intampla acasa, in timp ce Nastase defileaza mandru pe micul ecran la CNN? Pai, jumatate din tara dardaie de frig in case, caloriferele devenind obiecte de mobilier. In spitale, bolnavii se inghesuie cate doi intr-un pat ca sa nu inghete. Altii mor cu zile din cauza unei crize fara precedent a medicamentelor, in fata careia Ministerul Sanatatii pare neputincios. Scandalurile cu copii adoptati si disparuti nu mai inceteaza, iar profesorii sunt in strada, satui de lefurile de mizerie prevazute din nou in buget. Pe-afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul!, cum se spune.
O realitate cruda, care nu poate fi negata si nici pusa in umbra de oricate succese diplomatice, de oricate „bile albe”. O realitate in fata ca-reia NATO si Uniunea Europeana par niste taramuri mult prea indepartate…

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 16 noiembrie 2019. Există riscul unor neînțelegeri cu cei dragi, pentru Raci