MENIU CAUTĂ
, de Delia Chilianu

Scăpat de problemele penale, Neculai Onțanu și-a făcut partid cu fratele geamăn. La aproape 70 de ani, Gheorghe s-a înscris la Teologie

Distribuie

Neculai Onțanu, fostul primar al sectorului 2, și-a făcut partid cu fratele geamăn, Gheorghe Onțanu. Acesta din urmă este vicepreședinte în cadrul Partidului ADER - Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie. Partidul are un secretar general și 16 vicepreședinți.

Fostul edil de la sectorul 2 este președintele unui nou partid, iar alături de el îl are și pe fratele său, Gheorghe. Acesta este medic veterinar de profesie, a lucrat 10 ani în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și doi ani a fost chiar președintele ANSVSA. Gheorghe Onțanu este și student. De doi ani s-a înscris la Facultatea de Teologie.

Am trecut prin două situații de cancer și, cu ajutorul lui Dumnezeu, le-am înfrânt. Totodată, am vrut să-i împlinesc dorința mamei, care era o femeie foarte credincioasă și care dintotdeauna și-a dorit ca unul dintre băieții ei să devină preot„, ne-a declarat Gheorghe Onțanu. Cum anul viitor împlinește 70 de ani, el nu va mai putea fi hirotonit preot, dar, la terminarea studiilor, va avea voie să predice.

El ne-a povestit cum în fiecare duminică mergea la biserică împreună cu părinții și cu Neculai, fratele geamăn, cum îl ajuta la teme și cum seară de seară citeau din Biblie. Gheorghe Onțanu nu a mai făcut politică până acum.

Ar fi fost o chestiune total neconformă ca alți oameni să vină lângă fratele meu și eu, frate geamăn, să nu îi fiu alături„, mai spune Gheorghe Onțanu.

Neculai Onțanu, aproape 4 luni în arest

Din martie 2016 Neculai Onțanu a stat în arest aproape 4 luni. A fost acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri. Faptele s-au petrecut în perioada 2006-2007. Fostul edil al sectorului 2 a fost eliberat în iulie 2016. În iulie 2017, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis încetarea procesului pentru Neculai Onţanu, ca urmare a prescrierii faptelor. Neculai Onţanu a avut patru mandate de primar al sectorului 2.


CITEȘTE ȘI:

VIDEOREPORTAJ/Parlamentarii s-au întors la muncă. „Nu toți am avut concediu. Eu sunt mai vulcanic, mi-am încărcat bateriile într-o săptămână”

Citește mai multe despre neculai ontanu, ansvsa și sectorul 2 pe Libertatea.

Comentarii