De Răzvan Mihalașcu,

Câțiva nostalgici au mers miercuri dimineaţă la Cimitirul Ghencea Militar pentru a+i aduce un omagiu liderului comunist.

„Cel mai bun conducător al României a fost Ceaușescu”, a spus unul dintre oamenii veniți la mormântul lui Ceaușescu, conform G4Media.

„Și acum va fi Cumpănașu, Alexandru Cumpănașu!”, a spus un altul.

„Fără politică d-asta modernă, fără Cumpănașu!”, a intervenit un al treilea.

Grupul care vine an de an la mormântul soţilor Ceauşescu rămâne constant. Sunt oameni trecuţi de 60 de ani şi care au lucrat în administraţia comunistă. Unii dintre ei au adus cărţi de poezii patriotice din perioada socialistă şi au recitat din ele.

Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte și executați în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 1989, la trei zile după ce au fost înlăturați de la putere.

Nicolae Ceaușescu s-a născut la 26 ianuarie 1918 în localitatea Scornicești. Secretar general al Partidului Comunist Român, a fost șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, care a avut loc în 22 decembrie 1989.

Foto: G4Media

Citeşte şi:

Crăciun în Spania cu o profesoară de limba română. Cum învață copiii chinezi, coreeni, ruşi şi români să iubească aceleași lucruri

Gropile comune de la Timișoara. Agenția France-Presse își recunoaște exagerările din România

Ce spune Ion Iliescu despre ”teroriști” la 30 de ani de la Revoluție: ”Oameni ataşaţi trup şi suflet de Ceauşescu şi de ce reprezenta el”

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente