Mergi direct la conținut »
Nicolas Maduro a decis să taie trei zerouri de pe moneda Venezuelei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Nicolas Maduro a decis să taie trei zerouri de pe moneda Venezuelei

Nicolas Maduro a decis să taie trei zerouri de pe moneda Venezuelei

Nicolas Maduro a decis să taie trei zerouri de pe moneda Venezuelei. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat, joi, că la 4 iunie vor fi puse în circulație noi bancnote, iar trei zerouri de pe actuala monedă vor fi eliminate pentru a combate inflația uriașă care lovește țara.

„Am decis să elimin trei zerouri de pe moneda naţională, să retrag din circulaţie biletele şi monedele actuale şi să pun în circulaţie” unele noi cu începere de la 4 iunie, a spus președintele Venezuelei în cursul unei reuniuni a guvernului, retransmisă la televiziune, scrie Agerpres.

Bancnota de 500 de bolivari, care valoreaza 11.3 dolari la cursul de 2.1 dolari pe piața neagră, va avea pe viitor cea mai mare valoare nominală.

Cea mai mare bancnotă actuală de 100.000 de bolivari va deveni un hârtie de 100 de bolivari. Acești bani abia ajung pentru a cumpăra o cafea de pe stradă, puterea de cumpărare fiind aruncată în aer de o hiperinflație așteptată în acest an la 13.000%, potrivit FMI. În trecut, Venezuela și-a propus lansarea propriei monede virtuale.

În ultimii 10 ani, moneda națională a Venezuelei a pierdut, în total, șase zerouri, pentru că, în 2008, sub președinția lui Hugo Chavez, executivul de la Caracas a lansat o nouă monedă (”bolivarul forte”), eliminând trei zerouri de pe fostul bolivar.


CORESPONDENȚĂ DIN MALAGA. Banderas, primit ca un rege în orașul său natal, la lansarea serialului despre viața lui Picasso. ”Antonio, te amo, te quiero!”/VIDEO

Close
Închide
  Close