„Votul de astăzi din Parlament arată că există în continuare o majoritate de guvernare favorabilă lui Liviu Dragnea, deci favorabilă implicit corupției și șubrezirii statului de drept.

Totodată, modalitatea în care susținătorii moțiunii de cenzură au votat împotriva propriului guvern arată că în sânul acestei majorități nu există principii sau conștiințe individuale, ci doar teama de ”biciul” șefului: cu prea puține excepții, înainte să voteze, parlamentarii coaliției și-au arătat opțiunea dlui Dragnea, care-a supravegheat personal și cu foarte mare atenție întreg votul”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Guvernul Grindeanu a căzut, în urma votului de miercuri. Au fost 241 de voturi pentru moțiunea de cenzură. Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de 233 de voturi. PNL, USR, PMP și UDMR nu au votat moțiunea de cenzură, în timp ce minoritățile au votat „după conștiința fiecăruia”, așa cum anunțate și liderul minorităților, Varujan Pambuccian, înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură.

Sorin Grindeanu părăsește Guvernul României după 6 luni. Este o zi istorică, Guvernul Grindeanu fiind primul Executiv demis de propriul partid.Urmează ca PSD și ALDE să vină cu o nouă propunere de premier, cu care vor merge la președintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse, premierul nominalizat este „un tânăr de mare perspectivă, membru de partid”. Potrivit acelorași surse, ar fi vorba europarlamentarul PSD Sorin Moisă. Miniștrii din actualul Guvern care își vor păstra portofoliile sunt cel mai probabil Lia Olguța Vasilescu, la Muncă, Sevil Shhaideh, la Dezvoltare Regională, Carmen Dan, la Interne.

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni