Mergi direct la conținut »
Nigel Farage susține că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Nigel Farage susține că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României

Nigel Farage susține că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României

Nigel Farage a afirmat în timpul unei dezbateri radio că liderii europeni nu ar fi trebuit să permită aderarea României la blocul comunitar, deoarece țara noastră nu a reușit să facă o tranziție completă de la regimul comunist. Controversatul politician britanic de la UKIP a fost catalogat drept rasist de un ascultător, care a intrat în timpul dezbaterii la radio, scrie Daily Express.

”Dacă eşti un funcţionar public şi ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primeşti doar o palmă peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit să primească niciodată permisiunea de a intra în UE”, a declarat Nigel Farage referitor la România, în timpul unei dezbateri.

Farage a sugerat inclusiv că acesta este cel mai potrivit moment pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, pentru că ”nu poate să creadă” de ce britanicii sunt într-o uniune politică cu România. Un ascultător a intervenit în timpul dezbaterii radio şi l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP.

”Cred că eşti un rasist şi chiar mă simt jignit de modul în care vorbeşti despre români şi România”, a spus Tony din Tottenham.

Farage s-a apărat şi a susţinut că în societatea română corupţia este endemică, iar din acest motiv Marea Britanie nu ar trebui să fie într-o uniune politică cu România.

”Mai mult, este o ţară în care până la patru milioane de oameni sunt discriminaţi într-un mod oribil din cauza rasei şi îmi vine greu să cred că suntem într-o alianţă politică cu o ţară care este în situaţia României”. Europarlamentarul a încheiat dezbaterea aprinsă precizând că “asta nu înseamnă că românii sunt oameni răi”. “Am întâlnic foarte mulți români minunați”, a conchis Nigel Farage.

Close
Închide
  Close