Mergi direct la conținut »
Ninsoare în România, în luna august. Cine s-a bucurat de fulgii de nea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ninsoare în România, în luna august. Cine s-a bucurat de fulgii de nea

După ce au fost temperaturi chiar și de 40 de grade, a nins în august, în Maramureș. Locuitorilor orașului Borșa nu le-a venit să creadă că ninge, deși, calendaristic, este încă vară.

Pe Vârful Pietrosul din Munţii Rodnei, stratul de zăpadă ajunge la 5 centimetri, după ce a nins în noaptea de marți spre miercuri, scrie jurnaldinromania.ro.

„A început noaptea trecută pe la ora 2.00 să ningă sus pe munte, la altitudini de peste 2.000 de metri. Stratul de zăpadă a ajuns undeva la 5 centimetri”, spune Ion Sorin Timiş, primarul oraşului Borşa.

Oamenii locului susțin că n-au mai pomenit așa ceva. Cred că vremea și-a făcut de cap, pentru că au mai văzut fulgi de zăpadă în septembrie, nicidecum în august.

„De când sunt eu nu am mai pomenit aşa ceva. Da, în septembrie a nins, asta îmi amintesc dar în luna lui august nu am mai pomenit zăpadă. Nu se poate aşa ceva”, spune Maria Timiş, o localnică de 65 de ani, pentru sursa citată.

Potrivit meteorologilor, în noaptea de marți spre miercuri, temperatura a scăzut la șase grade Celsius. Cu doar patru zile în urmă, în Borșa au fost înregistrate 35 de grade Celsius.

sursă foto: jurnaldinromania.ro


Citește și 44 de ani de când Ilie Năstase devenea primul nr. 1 din istoria tenisului. ”Eu am fost lider pe 23 august, poate Simona va fi pe 1 decembrie”


 

Close
Închide
  Close