Mergi direct la conținut »
Noi cartele la metrou, introduse în următoarele două săptămâni. Care este cea mai avantajoasă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Noi cartele la metrou, introduse în următoarele două săptămâni. Care este cea mai avantajoasă

Noi cartele la metrou, introduse în următoarele două săptămâni. Care este cea mai avantajoasă

Noile cartele la metrou sunt deja tipărite și se vor vinde „peste cel mult două săptămâni”. Este vorba despre cartela de o singură călătorie, cartela de grup cu mai multe persoane, dar și despre abonamentul anual.

Anunțul a fost făcut de direcorul general al Metrorex, Marin Aldea.

„Am făcut o serie de probe, să vedem dacă aceste cartele funcţionează, şi rezultatele sunt pozitive. Aşa încât la sfârşitul lunii iulie am promovat pe circuitul de aprobare un proiect de ordin de ministru pentru introducerea noilor titluri noi de călătorie, mă refer la legitimaţia de o călătorie, legitimaţia de grup pentru 3-4-5 călători şi abonamentul anual. Cred că vor fi introduse în cel mult două săptămâni. Proiectul de ordin ştiu că a fost semnat, a fost promovat pe circuit pentru a fi publicat în Monitorul Oficial şi în termen de cinci zile de la publicare cartelele intră în vânzare. Noi am distribuit deja cartelele, sunt la caserii, suntem pregătiţi”, a declarat Marin Aldea, citat de Mediafax.ro.

Oficialii Metrorex susțin că noile cartele pentru metrou au mai multe avantaje.

„Spre exemplu, cartela de grup pentru trei persoane va costa 5 lei, ca şi cartela de două călătorii; pentru patru călători tariful este de 6,5 lei şi pentru cinci călători este de 8 lei. Ne-am gândit aici la familii, la turişti care vizitează Bucureştiul… Cel mai avantajos pentru călătorii fideli este abonamentul anual. Dacă facem un calcul, călătorii noştri fideli vor beneficia de o lună şi jumătate gratuitate la transportul cu metroul dacă achiziţionează acest titlu de călătorie, care este la preţul de 720 de lei”, a explicat directorul Metrorex.

Marin Aldea a menționat că tariful călătoriei cu metroul nu va crește în viitorul apropiat.

Potrivit sursei citate, Marin Aldea a participat miercuri la Zilele Feroviare 2017 – Summit-ul de Investiţii Feroviare Railway PRO – ediţia a XII-a, organizat de Club Feroviar şi Railway PRO, cu sprijinul Asociaţiei Industriei Feroviare din România.

În prezentarea sa, directorul Metrorex a vorbit despre extinderea Magistralei 4 de metrou (Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti), Linia 4 de metrou (Lac Străuleşti – Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu), Proiectul Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei – Pantelimon, din care secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei, unde se execută lucrări de structură). Marin Aldea a mai prezentat şi proiectele care au în vedere îmbunătăţirea serviciilor de transport public de călători cu metroul – magistrala 2 Berceni-Pipera, modernizarea instalaţiilor de control-acces pe magistralele 1, 2, 3 şi modernizarea instalaţiilor de ventilaţie pe secţiunea Petrache Poenaru – Timpuri Noi, proiecte finalizate de curând.


Citește și VIDEO REPORTAJ | O nouă țintă turistică pentru români. Țara de o sălbăticie romantică ce se aseamănă cu o Românie rurală a anilor ‘90


 

Close
Închide
  Close