Didina Brănici, care a predat și ea la același seminar, a trimis mai multe plângeri, în ultimii ani, la Mitropolia Moldovei şi Bucuvinei, la Patriarhia Română sau la Sfântul Sinod, în care spune că în seminar au loc orgii sexuale între elevi şi clericii care le sunt profesori, inclusiv cu Episcopul Corneliu, potrivit adevarul.ro.

Plângerile scrise au fost trimise spre soluţionare tocmai la Episcopia Huşilor, condusă de ierarhul acuzat de homosexualitate, precizează sursa citată.

„Am apelat la toate forurile competente (inspectorat, episcopie, mitropolie, Ministerul Educaţiei) superioare, trăgând un semnal de alarmă şi informând despre situaţia gravă existentă la Seminarul Teologic «Sf. Ioan Gură de Aur» Huşi, dar şi despre abuzurile sexuale ale unor clerici. Nimeni nu s-a implicat să rezolve ceva. Menţionez că domnul Corneliu Onilă, devenit după funcţia de episcop vicar şi Bârlădeanu, avea cunoştinţă de tot ce se petrecea anormal, fără a cerceta şi stopa fărădelegile săvârşite de o parte dintre clerici cu elevi din seminar sau clerici din incinta mănăstirii, actuala Episcopia Huşilor. Situaţia gravă de la început (de când am descoperit eu) şi până astăzi, s-a menţinut din cauza lui Corneliu Bârlădeanu“, precizează Didina Brănici.

Didina Brănici

Didina Brănici (FOTO: Captură video)

Fostul pedagog mai spune că episcopul Corneliu şi-a ales în jurul lui şi la conducerea seminarului „persoane imorale, fără râvnă duhovnicească şi slab pregătite profesional, astfel să le manipuleze după voia sa“.

„Ca angajat, am cunoscut în detaliu şi chiar am fost martor ocular la scene oribile petrecute în internat şi într-o chilie din incinta mănăstirii, «activităţi practice» desfăşurate de clericii profesori cu elevii preferaţi şi selectaţi din internat şi externi. Comportamentul condamnabil al domnului Corneliu Bârlădeanu, în funcţia ocupată la Episcopia Huşilor, a făcut ca mulţi dintre călugării Mănăstirii Sfântul Petru şi Pavel să renunţe la călugărie, să fie prigoniţi  sau să-l părăsească, hărţuirea sexuală fiind una dintre gravele componente ale comportamentului menţionat. Dulcea lui patimă, homosexualitatea, i-a întunecat sufletul… Având susţinere de la superiorii lui, şi-a permis orice”, susţine aceasta.

Didina Brănici susţine că la Huşi presupusa relaţie păcătoasă dintre seminarişti şi episcop era de notorietate.

„La început îşi dorea ca «aleşii» să fie manieraţi, curaţi, parfumaţi, silitori la carte şi discreţi, dar aceştia l-au refuzat, nu l-au acceptat. Apoi a coborât ştacheta, la alţii mai săraci, mai puţin manieraţi şi mai puţin silitori la carte. Atât călugări, cât şi elevi l-au filmat şi înregistrat în ipostaze compromiţătoare, spre a-l şantaja, să trăiască bine, să profite de susţinerea lui, să obţină parohii etc.”, a completat ea.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Noi dezvăluiri șocante despre Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu. Martorilor le-a fost frică să vorbească, până acum

„Caracatiţa existentă în BOR face ca foşti elevi ai seminarului, mulţi preoţi şi călugări să nu aibă curajul să spună adevărul privind comportamentul condamnabil a lui Corneliu Bârlădeanu, deoarece pot fi pedepsiţi drastic; oamenii care i s-au împotrivit lui Bârlădeanu au fost izgoniţi, pedepsiţi şi sancţionaţi netemeinic, denigraţi sau suspendaţi din funcţii“, arată fosta profesoară.

De altfel, chiar ea, pentru că a avut curajul să reclame „lucruri oribile“, pe care afirmă că le-a surprins şi în flagrant, a fost sancţionată şi apoi nevoită să se pensioneze la cerere.

A dat în judecată instituţia de învăţământ, considerând că a fost sancţionată pe nedrept, iar judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat câştig de cauză în iunie 2011.

VIDEO: Observator TV


CITEȘTE ȘI… Magda Vasiliu, mesaj pentru ministrul Sănătății: „Pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel și într-o singură direcție”


 

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative