MENIU CAUTĂ
, de Alexandru Boariu

LIBERTATEA TE AJUTĂ: Noi scheme de tratament fără interferon. Câți pacienți beneficiază de aceste tratamente

Distribuie

Am citit în Libertatea că, începând de la 1 septembrie, operează trei noi scheme de tratament fără interferon, pentru hepatita cronică virală C. Vă rugăm să ne spuneți care sunt aceste scheme și cine beneficiază de ele. (Maria Diaconescu, București)

RĂSPUNS: Într-adevăr, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a încheiat noi contracte cost-volum-rezultat, cu trei deținători de autorizații de punere pe piață a tratamentelor fără interferon. Au fost inițiate și demersurile necesare pentru includerea condiționată a noilor tratamente fără interferon în lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală (HG 720/2008 cu modificările și completările ulterioare). Noile contracte au intrat în vigoare la data de 1 septembrie 2018. Astfel, medicii gastroenterologi și infecționiști vor avea acces la trei molecule, dintre care una complet nouă, lucru care va duce la o mai mare varietate a tratamentului la care au acces asigurații. Este vorba de 13.000 pacienți eligibili. Toate detaliile, inclusiv noile centre de tratament, le găsiți pe site-ul CNAS, www.cnas.ro.

Citește și: Atenţie la terapiile alternative! Tot mai mulţi români cred că afecţiuni grave pot fi tratate cu sucuri sau ceaiuri, iar viața lor este în pericol

 

Comentarii