Mergi direct la conținut »
Noua modă în materie de cadouri de Crăciun în SUA: Teste ADN oferite celor dragi
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Noua modă în materie de cadouri de Crăciun în SUA: Teste ADN oferite celor dragi

Noua modă în materie de cadouri de Crăciun în SUA: Teste ADN oferite celor dragi

Testele ADN sunt la mare căutare în SUA, iar companiile care activează pe piaţă se întrec în oferte promoționale. Una dintre poveștile care atrag americanii este cea a unei femei de 69 de ani care, datorită unui test primit de Crăciun, şi-a găsit mama biologică despre care credea că murise la naşterea ei.

O trusă ADN costă în jur de o sută de dolari. Aceasta  Aceasta constă dintr-o cutie simplă ce poate fi comandată pe internet, care conţine un tub de plastic în care se colectează salivă. Mostra trebuie returnată ulterior prin curier şi, după aproximativ o lună, rezultatele pot fi vizionate online, într-un spaţiu personal, potrivit Agerpres.

Aceste teste compară profilul genetic al unui individ cu o bază de date a populaţiilor din diferite zone ale lumii. Astfel, persoana care a făcut testul va găsi de cele mai multe ori şi o hartă a lumii care indică regiunile de origine ale strămoşilor săi şi procentul de ADN moştenit de la aceştia. De asemenea, adesea este posibilă şi vizualizarea rutelor de migraţie ale strămoşilor săi.

Este de ținut cont de faptul că uneori testul ADN poate avea un impact major asupra vieții celui care îl face.  „Testele ADN nu sunt întotdeauna cel mai bun cadou de Crăciun”, este de părere Maarten Larmuseau, cercetător specializat în genealogie genetică la Universitatea KU Leuven din Belgia.

Cercetătorul mai spune că participanţii sunt rareori conştienţi de faptul că rezultatele primite pot fi ”neaşteptate sau sensibile”.


I-a refuzat prima cerere în căsătorie! Andreea Berecleanu, dezvăluire despre Constantin Stan, soțul ei, în revista VIVA!


 

Close
Închide
  Close