De Iulian Budușan,

„Este important să ai un nume pentru a împiedica utilizarea altor denumiri care pot fi inexacte sau stigmatizante”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

El a explicat că termenul „co” provine de la corona, „vi” de la virus şi că „d” a fost ales pentru „desease” (boală în limba engleză). Numărul 19 indică anul apariţiei sale (2019).

De asemenea, directorul OMS a declarat că există o „şansă reală de a opri” răspândirea la nivel mondial a noului coronavirus.

„Dacă investim acum (…) avem o şansă reală de a opri această epidemie”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut totodată ţărilor să fie „cât mai agresive posibil” în lupta împotriva Covid-19.

„Dacă lumea nu vrea să se trezească şi să considere virusul inamicul public numărul unu, nu cred că vom învăţa din greşeli”, a mai spus şeful OMS.

„Suntem încă în strategia de izolare şi nu ar trebui să permitem virusului să dispună de spaţiu pentru a se putea transmite local”, a subliniat el, precizând că primul vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil în 18 luni.

Citeşte şi:

Aventura unui vas de corazieră care a fost refuzat de cinci țări, deși nu are pasageri suspecți de coronavirus la bord

Legătura dintre coronavirus și inflația din România. Anunțul neașteptat făcut de Mugur Isărescu

Expert microbiologie: „România nu este imună la coronavirus, dar nu trebuie să ne panicăm, pentru că se iau măsuri preventive”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre