Ceremonia de învestire are loc în mijlocul unei crize guvernamentale între cei doi parteneri de coaliţie, care a generat speculaţii cu privire la posibilitatea organizării unor alegeri anticipate.

Alexander Van der Bellen este un politician independent, care a reușit să învingă ameninţarea extremei-drepte, după ce Austria a trecut prin două scrutinuri prezideţiale doar în ultimul an, conform News.ro.

”Promit să urmez cu fidelitate legea fundamentală şi toate legile republicii şi să-mi îndeplinesc rolul cu conştiinţă”, a declarat Van der Bellen în timpul ceremoniei de învestire din Parlament.

Noul președinte al Austriei a câștigat la limită

Alexander Van der Bellen a câştigat la limită primul scutin prezidenţial din mai 2016 în ciuda popularităţii reprezentantului extremei-drepte Norbert Hofer. Magistraţii supremi au decis, însă, invalidarea alegerilor prezidenţiale ca urmare a descoperirii unor nereguli în procedura de numărare a voturilor prin corespondenţă.

Alegerile prezidenţiale au fost reluate pe 4 decembrie. Alexander Van der Bellen a reuşit să căştige cu un scor mai mare în faţa extremistului Norbert Hofer.

Victoria lui Alexander Van der Bellen a fost primită cu entuziasm de formaţiunile politice de centru şi de centru-stânga din Austria şi Europa.

Alexander Van der Bellen s-a născut în timpului celui de-al Doilea Război Mondial dintr-un tată aristocrat rus şi o mamă estonă, care au fugit de invazia stalinistă şi s-au refugiat la Viena.

Sosirea Armatei Roşii a forţat familia să plece în regiunea tiroleză, unde preşedintele şi-a petrecut copilăria idilică departe de zgomotul Vienei.

În timpul ceremoniei de învestire, noul preşedinte al Austriei a precizat că este un ”nou-născut refugiat”.

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres