Sadiq Khan a obținut 57% dintre voturile exprimate. Mai precis, Sadiq Khan a obținut 1.310.143 de voturi, față de 994.614 voturi pentru principalul său adversar, conservatorul Zac Goldsmith, fiul miliardarului Jimmy Goldsmith.

În timpul campaniei electorale, Sadiq Khan a fost acuzat de principalul său adversar chiar de legături cu extremiștii islamiști. După anunțarea rezultatelor oficiale, fostul avocat pentru drepturile omului a promis  că va fi „primarul tuturor londonezilor”.

„Aceste alegeri nu au trecut fără dispute și sunt mândru să văd că Londra a ales astăzi speranța în locul fricii, unitatea în locul divizării”, a declarat el în discursul victoriei. „Sper că nu ne vom mai confrunta cu o alegere atât de dificilă. Teama nu ne aduce mai multă securitate, ea ne face mai slabi, iar politica fricii pur și simplu nu este binevenită în orașul nostru”, a adăugat el.

Sadiq Khan s-a născut în 1970, într-o familie pakistaneză recent imigrată în Regatul Unit. El a crescut într-un bloc de locuinţe sociale la Tooting, un cartier popular din sudul Londrei, împreună cu cei şase fraţi şi sora sa. Tatăl său era şofer de autobuz, iar mama sa croitoreasă.

La şcoală, Sadiq Khan a vrut să studieze mai întâi științele, însă un profesor l-a orientat către drept, după ce a observat că are darul oratoriei. Astfel actualul primar al Londrei a devenit avocat specializat în drepturile omului şi prezidează timp de trei ani ONG-ul Liberty.

La vârsta de 15 ani, se înscrie în Partidul Laburist. În 2005 îşi abandonează cariera de avocat şi este ales deputat în Tooting, unde locuieşte în continuare împreună cu soţia sa, Saadiya, o avocată şi cele două fiice adolescente ale lor.

Trei ani mai târziu, Gordon Brown îi oferă postul de ministru însărcinat cu Comunităţile, iar în anul următor pe cel de ministru al Transporturilor. El devine primul musulman care face parte din cabinetul unui premier britanic.