De Andrada Lăutaru (traducere),

  • Și în România, din cauza procedurilor de licitație organizate la nivel național, deseori farmaciile spitalelor de boli infecțioase rămân fără medicamente antiretrovirale, necesare pentru ameliorarea calității vieții persoanelor infestate cu virusul HIV.

De Ángeles Cruz Martínez, traducere de Andrada Lăutaru

Distribuția medicamentelor pentru controlul HIV rămâne blocată, astfel încât, pentru a evita penuria, oficialii Centrului Național pentru Prevenirea și Controlul HIV/SIDA au transportat în mai multe state mexicane cutii de medicamente cu avionul.

Doar câteva laboratoare farmaceutice sunt responsabile pentru livrarea produselor fără costuri suplimentare, a declarat Hugo López-Gatell, subsecretarul Prevenirii și Promovării Sănătății.

Antiretroviralele, necesare pentru îmbunătățirea vieții persoanelor infestate cu virusul HIV

Oficialul mexican a amintit că odată cu achiziționarea de antiretrovirale, realizată în luna mai a anului trecut, a impulsionat o modificare a schemei de tratament de primă linie, cu scopul de a îmbunătăți răspunsul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA pe termen lung.

De atunci, a spus oficialul Ministerului Sănătății, era clar că, în paralel, se va organiza licitația pentru distribuția medicamentelor și că va dura un timp până când va deveni  un mecanism util.

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei
Recomandări

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei

 

Într-un interviu, el a comentat că unele laboratoare au fost de acord să distribuie medicamentele fără taxe suplimentare, în principal Gilead și Glaxo Smith Kline (GSK).

Pentru primele livrări, s-au utilizat resursele Laboratoarelor Biologice și Reactivi din Mexic (Birmex) și ale Clinicii Condesa, unde serviciile de stat au venit să colecteze produsele.

Oficialul a spus că procesul de transfer al acestei sarcini către companiile de distribuție care au obținut unul dintre contractele din cele șapte regiuni în care a fost divizată țara era deja în curs.

Problema este că această activitate este încă oprită pentru antiretrovirale și pentru restul medicamentelor care făceau parte din achiziție.

Pe de altă parte, Andrea González, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Îngrijirea Integrală a HIV/SIDA din Mexico City, a declarat că serviciul de testare rapidă pentru detectarea virusului este menținut.

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași
Recomandări

Cei doi domni Nelu Lupu: polițistul vindecat care a infectat “Gerota” și săteanul decedat din Iași

 

40.000 de teste pentru testare rapidă. Activiștii contestă cifra

Aceasta a spus că la Clinica Condesa sunt disponibile 40.000 de teste, pe lângă cele din centrele de sănătate din capitală. A mai menționat că testele vor fi suficiente pentru a îndeplini această sarcină până în luna februarie a anului viitor, respingând astfel versiunile activiștilor care au subliniat lipsa unor astfel de analize.

Adevărul este că se așteaptă achiziția acestor consumabile, deoarece au fost în necesarul declarat lipsă în achiziția organizată de Secretariatele Finanțelor și Creditului Public și de Sănătate, încheiată în iunie.

În plus, organizațiile civile au încetat să efectueze programe pentru prevenirea și detectarea infecției din cauza anulării programului de finanțare coordonat de Censida.

Cu aceste resurse, în diferite state mexicane, organizațiile civile lucrau aproape de populațiile-cheie, care sunt cele mai expuse riscului de a dobândi HIV/SIDA și sunt cel mai greu accesibile pentru personalul din sănătate: bărbații gay, lucrătorii sexuali, consumatorii de droguri injectabile și persoanele private de libertate.

Citeşte şi:

Mort cu mort | Despre declarația lui Iohannis, care a dat vina pe guvernarea PSD pentru accidentul din Ialomița

Ce meniu e mai mic decât un crenvurst cu unt? Caserola goală! De ce nu le asigură un spital din Iași mâncare medicilor

Supranumit „o versiune non-fiction a lui Spotlight”, documentarul românesc “Colectiv” va fi distribuit în America de companiile care au promovat cele mai importante filme despre jurnalism

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense
HOROSCOP

Horoscop 8 aprilie 2020. Berbecii au parte de o zi cu trăiri intense