MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2018 18:22 , de Theodor Istrate

Numărul înmatriculărilor auto în Vaslui a crescut de peste zece ori în ultimii ani. Programările au ajuns în luna iunie

Distribuie

Numărul înmatriculărilor de autovehicule în județul Vaslui a crescut de peste zece ori în ultimii ani, odată cu eliminarea taxei de primă înmatriculare. Cu un singur angajat la ghișeu, Serviciul de Înmatriculări a ajuns cu programările în luna iunie, ceea ce înseamnă patru luni de așteptare pentru posesorii de mașini.

Vasluienii care-și achiziționează mașini în această perioadă trăiesc un adevărat calvar, în condițiile în care nu pot să circule cu acestea pe motiv că nu și le pot înscrie în circulație, așa cum îi obligă legislația în vigoare. Programările pentru înmatriculări auto definitive, care se fac doar on-line, au ajuns la nivelul lunii iunie, ceea ce înseamnă peste 4.000 de numere de ordine. Nici în privința obținerii numerelor 'roșii' provizorii, situația nu este mai bună, în condițiile în care și pentru acestea programările sunt deja la nivelul lunii martie.

'Din păcate, nu avem decât un singur angajat la ghișeu la preluarea documentelor pentru înmatriculări. În medie, zilnic, se înregistrează câte 70 de cereri, față de 5-6 cereri câte erau înainte de scoaterea taxei de primă înmatriculare la începutul anului trecut. Fără o suplimentare de posturi la Serviciul de Înmatriculări, nu vom ieși din această situație delicată', a declarat, marți, pentru Libertatea subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Numărul de înmatriculări auto la nivelul județului Vaslui este într-o creștere lunară constantă, ajungând în momentul de față la aproape 1.200 de mașini pe lună. Reprezentanții Prefecturii Vaslui așteaptă acum repartizarea posturilor pe județe pe Serviciile de Înmatriculări și Permise Auto, după ce acestea au fost aprobate la nivel de minister de resort printr-un Memorandum al Guvernului.

Citește și: Un bărbat din Galați va primi 4.300 de euro după ce a fost mușcat de un maidanez. Victima a cerut inițial 75.000 de euro!

Comentarii