Mergi direct la conținut »
Numărul românilor care lucrează în Marea Britanie a ajuns la un maxim istoric
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Numărul românilor care lucrează în Marea Britanie a ajuns la un maxim istoric

Numărul românilor care lucrează în Marea Britanie a ajuns la un maxim istoric

Potrivit Institutului de Statistică din Marea Britanie numărul migranților din Uniunea Europeană, care lucrează în Regatul Unit a crescut în perioada octombrie-decembrie 2017 cu peste 100.000 de persoane. Cei mai mulți imigranți sunt români și bulgari, scrie Daily Mail.

Numărul migranților din UE care lucrează în Marea Britanie continuă să crească în ciuda votului pentru Brexit, dar crește în cel mai lent ritm anual din ultimii patru ani, arată cifrele oficiale.

În perioada octombrie-decembrie 2017, erau aproximativ 2,35 milioane de angajați străini din UE. Cifra a crescut cu 101.000 față de perioada similară din 2016, cea mai mică creștere anuală, înregistrată din perioada iulie-septembrie 2013.

Cele mai recente cifre, publicate de Oficiul Național de Statistică, arată că numărul românilor și bulgarilor care lucrează în Marea Britanie a crescut la cel mai înalt nivel de la aderare. În ultimul trimestru al anului trecut, în Regatul Unit au fost angajați 364 000 de cetățeni ai celor două țări, cu o creștere de 79 000 în ultimele trei luni față de anul 2016.

România și Bulgaria au aderat la UE în 2007, iar restricțiile privind cetățenii statelor est-europene care lucrează în Marea Britanie au fost ridicate în ianuarie 2014.

Numărul lucrătorilor din 14 state membre vechi, inclusiv Germania, Italia, Spania și Franța, a crescut de la 935.000 cât era în octombrie-decembrie 2016 la 1.014.000 în al patrulea trimestru al anului trecut.

Libera circulație a cetățenilor între Uniunea Europeană și Marea Britanie se va încheia din martie 2019, atunci când se va finaliza Brexitul, a anunțat ministeul britanic al imigrației. Totodată, acesta a afirmat că autoritățile de la Londra vor implementa un nou sistem de imigrație în acel moment.


Citește și: JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 5: Sub amenințarea mașinilor capcană – VIDEO


 

Close
Închide
  Close