MENIU CAUTĂ

O alunecare de teren a afectat satul Izvoarele, județul Galați. O stână cu 250 de oi a fost deja evacuată

Distribuie

După inundații și sute de cutremure, o alunecare de teren a afectat satul Izvoarele din cauza ploilor torențiale din ultima perioadă. O stână de oi, situată pe versantul unui deal, a fost evacuată de urgență, iar zeci de case se află la nici 300 de metri de aceasta. Autoritățile au convocat deja Comitetul local pentru Situații de Urgență.

Alunecarea de teren a avut loc în aproapierea satului Izvoarele. Primarul localității a anunțat pompierii ISU Galați, care s-au deplasat la fața locului.

„Alunecarea de teren se întinde deja pe 200 de metri, însă nu reprezintă, deocamdată, nicio amenințare pentru locuințele din satul Izvoarele sau pentru drumul județean din apropiere. Totuși, pe versantul dealului se află și o conductă magistrală de gaze naturale, fiind anunțată compania de gaze proprietară a conductei. Deocamdată, s-a luat decizia evacuării celor 250 de oi și a ciobanilor de la stâna care se află în apropierea zonei în care s-a produs alunecarea de teren”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță, pentru Agerpres.ro.

O alunecare de teren a afectat satul Izvoarele, județul Galați. Sute de case, în pericol de prăbușire

Situația este monitorizată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență și de pompierii voluntari din localitate.

Localitatea Izvoarele este situată într-o zonă seismică. Aici, nu mai puțin de 437 de cutremure, de diferite intensități, au fost înregistrate în perioada septembrie-noiembrie 2013. Alte 30 de seisme, cu intensitatea maximă de 2,4 grade pe scara Richter, au avut loc în septembrie și octombrie 2014.

Specialiștii Institutului Național pentru Fizica Pământului au făcut măsurători în zonă și au precizat că seismele sunt de natură tectonică. Mișcările telurice nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă din cauza cărora localnicii cred că au loc cutremure și alunecări de teren.

Citește mai multe despre alunecare de teren, Cutremur și inundatii pe Libertatea.

Comentarii