Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

O britanică este alergică la propriile lacrimi. Pentru ea, orice contact cu apa este un coșmar (FOTO)

Lindsey Coubray, o britanică în vârstă de 19 ani, este alergică la propriile lacrimi, din cauza unei probleme medicale rare. Pentru ea, orice contact cu apa este un coșmar.

Lindsey Coubray suferă de urticarie aquagenică sau prurit aquagenic (aquagenic urticaria), un sindrom extrem de rar, din cauza căruia apa îî provocă multă suferință. Doar 50 de persoane au fost diagnosticate, până acum, cu această boală… în întreaga lume.

Cel mai mic contact cu apa o lasă fără respiraţie şi îi provoacă o iritaţie puternică a pielii, dar şi strănuturi necontrolate, potrivit Daily Mail.

De aceea, Lindsey nu poate face duş sau să înoate și nici măcar să bea apă în mod normal, pentru că îi provoacă o iritație și în cavitatea bucală. În aceste condiții, ea bea doar lapte.

Iar când se spală, pentru a ţine alergia sub control, ia medicamente antihistaminice.

„Oamenii se întreabă adesea cum este posibil să fiu alergică la apă, ceea ce reprezintă 70% din corpul uman. Oamenii sunt curioşi şi mă întreabă tot timpul cum reuşesc să am o viaţă normală în aceste condiţii, să beau apă şi să mă spăl. Tot ce pot să spun este că e extrem de greu şi de frustrant să reuşesc să ţin sub control aceste simptome“, a spus tânăra.

Lindsey Coubray a mai precizat că încearcă să ducă o viață normală și chiar a luat legătura cu alte persoane care suferă de acelaşi sindrom, prin intermediul unui grup pe Facebook, unde discută despre simptome şi modalităţi de a le ţine sub control.

„La început m-am simţit pierdută complet, dar discutând cu alţi oameni aflaţi în situaţia mea, am aflat răspunsuri la numeroasele întrebări pe care le aveam, m-au ajutat să fac faţă simptomelor şi să găsesc soluţii pentru a duce o viaţă normală. Încerc să rămân pozitivă şi să fiu fericită”, a completat adolescenta.

Află și povestea unei fetiței de nici 2 ani, din SUA, alergice la apă. Are dureri ca arsurile de gradul al III-lea când face baie și nu are voie să plângă.


Citește și:

Drogul care îi face pe tineri „zombie”. Specialiștii avertizează: „Îţi prăjeşte creierul și te transformă în legumă”


 

Close
Închide
  Close