Mergi direct la conținut »
O cantitate mare de mercur a fost găsită într-o ghenă din Râmnicu Vâlcea. Zona a fost izolată
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O cantitate mare de mercur a fost găsită într-o ghenă din Râmnicu Vâlcea. Zona a fost izolată

O cantitate mare de mercur a fost găsită într-o ghenă din Râmnicu Vâlcea. Zona a fost izolată

La ISU Râmnicu Vâlcea s-a primit azi un apel care anunța că într-o ghenă a unui bloc din oraș e o cantitate mare dintr-o substanță periculoasă, a anunțat voceavalcii.ro.

Ajunși la fața locului, lucrătorii de la ISU au colectat aproape 5 kilograme de mercur. Transportul de substanțe periculoase este caz penal și se pdepsește conform prev. si ped. de art 359 alin 1 din C.pen.

Au izolat zona

Polițiștii și pompierii au izolat zona din cartierul 1 Mai din Râmnicu Vlcea unde s-a descoperit substanța care pare a fi mercur. Comercializarea acesteia este strict interzisă, dar costă foarte mult.

IPJ Vâlcea a confirmat că în vara acestui an, pe 14 iulie, într-un tomberon din zona Ostroveni a mai fost găsită cantitatea de 25 de kg de substanță ce părea a fi mercur, ridicată de cei de la ISU. S-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări sub supravegherea procurorului, existând mai multe piste în acest moment. Substanța a fost confirmată ulterior ca fiind mercur, a mai anunțat gazetavalceana.ro.


Secretele „Aspirinei” din Las Fierbinți. Mirela Oprișor dezvăluie cel mai mare regret al vieții sale

Cele mai mari cutremure produse în ultimii ani în România. Un seism din 2014 a crăpat șosele în Galați

Close
Închide
  Close