De Ciprian Iana,

Incidentul a avut loc pe strada Nicolae Titulescu, situată la cinci minute de mers pe jos de sediul primăriei Bistrița. Clădirea aparţine Primăriei Bistriţa, dar a fost revendicată.

În partea de imobil care s-a prăbuşit nu mai locuia nimeni, dar, în cădere, unul dintre pereţi a blocat uşa de acces într-o locuinţă în care stau cu chirie un bărbat şi o femeie, încă din anul 1986.

Bărbatul se afla în interior în momentul prăbuşirii şi a fost nevoit să iasă pe un geam.

Acesta a spus că a sesizat în repetate rânduri primăria asupra stării de degradare a imobilului, însă cei din administraţie i-ar fi spus că, până când nu se soluţionează cazul de revendicare, nu pot interveni.

„S-a rupt colţul casei. Eram în casă. S-a auzit ca două bubuituri, una după alta. Nu am fost rănit. Situaţia este mai de mult, casa e revendicată, partea care s-a surpat, şi nu este a primăriei. Nu mai locuia nimeni acolo”, a declarat bărbatul.

La locul incidentului s-au deplasat echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală şi Jandarmerie, care au interzis accesul pe strada Nicolae Titulescu, în zona în care se află clădirea prăbuşită.

De asemenea, primăria s-a oferit să le pună la dispoziţia celor două persoane care locuiau în imobil un spaţiu de cazare, având în vedere că nici locuinţa lor nu mai este sigură în acest moment.

În plus, se va face o expertizare a întregii clădiri, unde mai sunt spaţii închiriate atât unor persoane fizice, cât şi unor firme.

FOTO: ziardebistrita.ro, www.infobistrița.ro

Citeşte şi:

Arsenal Londra are toți jucătorii plasați în carantină. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Spitalul Colentina a fost luat cu asalt de pacienți. Sfatul medicilor

Mesajul emoționant al unui român infectat cu coronavirus. ”Era o șansă bună să fiu cazul 7 din 10 martie. Însă pe mine nu mă anunțase nimeni nimic”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor