Mergi direct la conținut »
UPDATE. Traficul reluat în zona în care existau scurgeri de gaze din cisternă, în Galați. Oamenii evacuați se pot întoarce în case
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Traficul reluat în zona în care existau scurgeri de gaze din cisternă, în Galați. Oamenii evacuați se pot întoarce în case

UPDATE. Traficul reluat în zona în care existau scurgeri de gaze din cisternă, în Galați. Oamenii evacuați se pot întoarce în case

O cisternă cu GPL, din care se scurg gaze și care se deplasa, duminică, pe DN 25, fost scoasă din motive de siguranță în afară șoselei, pompierii intervenind cu două autospeciale pentru asigurarea măsurilor necesare.

De Ovidiu Matache,

UPDATE 16:00: Operațiunile pentru eliberarea în atmosferă a gazului din cisterna cu defecțiuni la echipamentele tehnice s-a încheiat, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță. Astfel, circulația mașinilor și traficul feroviar au fost reluate. Cei aproape 500 de localnici evacuați din cauza riscului producerii unei explozii pot reveni la casele lor. Totuși, echipe de pompieri vor mai râmâne în zonă pentru eliminarea oricărui factor de risc.


UPDATE 15:05: Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat că firma căreia îi aparține cisternă cu GPL scoasă în afară DN 25 pentru eliberarea controlată a gazului în atmosfera a fost amendată cu 5.000 de lei.

„Operatorul de transport a primit o amendă de 5.000 de lei pentru utilizarea cisternei cu defecțiuni la echipamentele tehnice care au provocat scurgerea accidentală de substanțe periculoase, favorizând apariția riscului de explozie”, a declarat reprezentantul ISU Galați.


UPDATE 13:40: Peste 500 de oameni au fost evacuați preventiv din locuințele din satul Traian și au fost dusși de autoritățile locale, împreună cu jandarmii, mai departe de pășunea unde se află cisterna cu GPL din care există scurgeri de gaze. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Eugen Chiriță, a declarat, pentru sursa citată, că au fost luate aceste măsuri de siguranță deoarece s-a decis ca gazele din cisternă să fie eliberate controlat în atmosferă. Specialiștii au ajuns la concluzia că, în actualele condiții tehnice, combustibilul nu poate fi transvazat într-un alt recipient.

La fața locului au fost mobilizați pompierii de la ISU Galați cu patru autospeciale. Militarii au creat perdele de apă în jurul cisternei pentru a limita deplasarea norului de gaz eliberat în atmosferă.

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude
Recomandări

Afaceri de familie pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude


UPDATE. O sută de persoane, din satul Traian, din județul Galați, au fost evacuate, pe timpul intervențiilor pentru evacuarea gazului din cisternă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat că cele sută de persoane au fost evacuate din motive de siguranță, iar în prezent se intervine pentru eliberarea gazului în aer liber.

Circulația rutieră oe DN 25 a fost oprită, precum și traficul feroviar pe linia Galați-Tecuci. Se estimează că intervenția pentru eliberarea gazului din cisternă va dura circa 3-4 ore.


Purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță, a declarat că pompierii gălățeni intervin, duminică, în zona localității Traian din județul Galați pentru asiguarea măsurilor de siguranță, după ce o cisternă încărcată cu GPL a început să prezinte scurgeri de gaze.

„Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de 1 km de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă. La fața locului au ajuns 2 autospeciale de pompierii și acționează preventiv”, a declarat Chiriță.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Circulația rutieră pe DN25, în zona localității Traian, a fost oprită, iar șoferii sunt dirijați pe o rută ocolitoare.

Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei după care se analizează posibilitatea de transvazare, respectivtrecerea combustibilului în altă cisternăcisternă a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de 1 km de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă.

La fața locului au ajuns 2 autospeciale de pompierii și acționează preventiv. Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei după care se analizează posibilitatea de transvazare (trecerea combustibilului în altă cisternă) sau de purjare (eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvază în condiții de siguranță combustibilul.


Atunci și acum: Cum s-a transformat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, de la începutul carierei. FOTOGRAFII INEDITE


 

Close
Închide
  Close