MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 18:11

O comună din Vrancea este condusă de un agent agricol. De ce localitatea nu mai are primar și viceprimar

Distribuie

Situație inedită în comuna Bordești din județul Vrancea. Primarul a murit, iar viceprimarul nu a fost ales de Consiliul Local. Așa se face că localitatea este condusă de un agent agricol, delegat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Acesta refuză, însă, semnarea documentelor oficiale.

Gheorghe Tătaru (foto), edilul comunei Bordeşti, a murit în urmă cu două săptămâni, după o lungă suferinţă. După moartea sa, activitatea din Primărie s-a blocat.

sursă foto: Adevărul

În mod normal, înlocuitorul trebuia să fie viceprimarul, însă acesta nu a fost ales în Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanţii majorităţii PSD-ALDE-UNPR, notează Mediafax.

Nu poate fi folosită, însă, nici varianta secretarului comunei. Acesta este implicat într-un dosar penal și a fost suspendat din funcție.

În aceste condiții, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici l-a numit temporar în fruntea comunei pe agentul agricol, care refuză să semneze documente oficiale.

Situația poate fi deblocată prin desemnarea unui viceprimar, în cazul în care reprezentanții majorității din Consiliul Local vor ajunge la un consens, susțin surse din rândul administrației locale.

Potrivit Mediafax, disputa pentru funcția de viceprimar se dă între doi membri PSD. Este vorba despre fiul fostului primar și un alt social-democrat, căzut în dizgrația conducerii filialei locale.

În cazul în care nu se va ajunge la un compromis, în Bordeşti ar putea fi organizate alegeri anticipate.

sursă foto: Ziarul de Vrancea


Citește și REPORTAJ/ O artistă a transformat dorul de copilărie într-o afacere de succes. Viorica Șerbănoiu pictează globuri cu suflet (FOTO)


 

Citește mai multe despre Bordești, primar, viceprimar și Vrancea pe Libertatea.

Comentarii