Mergi direct la conținut »
O delegație a SUA a călătorit în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump - Kim
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O delegație a SUA a călătorit în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump - Kim

O delegație a SUA a călătorit în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul Trump – Kim

O delegație a Statelor Unite a călătorit către Coreea de Nord, duminică, pentru a purta discuții înaintea unei potențiale întâlniri dintre președintele Donald Trump și liderul de la Phenian Kim Jong-un, potrivit unui anunț făcut de președintele american pe Twitter.

”Echipa noastră a Statelor Unite a ajuns în Coreea de Nord pentru a face aranjamente pentru summit-ul dintre Kim Jong-un și eu însumi. Cred că Coreea de Nord are un potențial briliant și o să fie o națiune măreață din punct de vedere economic și financiar. Kim Jong-un este de acord cu mine pe acest subiect. Se va întâmpla!”, a scris Trump pe Twitter.

Grupul de diplomați americani care s-au deplasat în Coreea de Nord de îl include pe ambasadorul american în Filipine, Sung Kim, ceea ce, conform CNN, este un semn clar că summitul istoric va avea loc.

Kim s-a întâlnit pentru a doua oară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, sâmbătă. Președintele de la Seul a afirmat ulterior că, din câte a fost informat, întâlnirea cu Trump urmează să aibă loc. De asemenea, agenţia de presă nord-coreeană KCNA, preluată de Reuters, a transmis că liderul nord-coreean şi-a exprimat “voinţa neabătută” de a se întâlni cu preşedintele american pe 12 iunie.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

Inițial, summitul dintre Kim Jong-un, a fost anulat de președintele SUA pentru că ”nu este potrivit pentur acest moment”. Trump a luat decizia bazându-se pe ”furia extraordinară și ostilitatea deschisă” dintr-o declarație recentă a regimului nord-coreean.

Donald Trump a transmis într-o scrisoare că nord-coreenii ”vorbesc despre capacităţile lor nucleare, dar ale noastre sunt atât de masive şi puternice, încât mă rog lui Dumnezeu să nu fie necesar să fie folosite vreodată”.


CITEȘTE ȘI: VIDEO EXCLUSIV/ Adela Popescu a fost săracă în adolescență. “Tot liceul am purtat haine de împrumut”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close