De Andreea Radu,

Tânăra se afla în sala de examen și susținea proba orală la limba engleză, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, când i-a sunat telefonul mobil.

Comisia de examinare a procedat conform metodologiei și a eliminat-o pentru tentativă de fraudă, potrivit alba24.ro.

Eleva a contestat măsura la Tribunalul Alba, motivând că a uitat să-și lase aparatul alături de celelalte obiecte personale în locul pregătit în acest scop din cauza slabei organizări a examenului, mai exact deoarece a fost chemată mai repede să susțină proba și era grăbită.

Ea fusese chemată de acasă să susțină proba la limba engleză cu mult înainte de ora stabilită și afișată, respectiv la ora 12.00 în loc de ora 17.00, iar în timpul probei a fost sunată de o colegă care știa că la ora respectivă fata poate vorbi la telefon. Ea a motivat că din cauza grabei de a intra în examen și-a uitat aparatul în buzunar, informează Mediafax.

De asemenea, în contestația făcută, eleva a arătat că fiind vorba de o probă orală oricum nu ar fi putut folosi telefonul pentru fraudarea examenului, iar interzicerea reînserierii la examen timp de doi ani, așa cum prevede legea în cazul eliminării, i-ar putea crea un prejudiciu moral și emoțional.

Eleva a adăugat că a reușit să obțină rezultate bune și foarte bune la învățătură pe tot parcursul celor 4 ani de liceu, absolvind cu medii mari anii de studii liceale, dar și la olimpiadele școlare la care s-a remarcat și a obținut premii.

Reacția lui CTP despre conferința susținută de Klaus Iohannis
Recomandări

Reacția lui CTP despre conferința susținută de Klaus Iohannis

Instanța a dispus suspendarea executării procesului verbal de sancționare a elevei, ținând cont că din înregistrarea pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Alba rezultă că fata avea telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor, fiind practic perfect vizibil pentru oricine, și nu a fost comutat pe modul silențios, existând dubii serioase că ar fi următit fraudarea examenului.

Instanța a ținut cont de faptul că interdicția de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat o împiedică să urmeze cursurile de învățământ superior, fiindu-i afectat dreptul de acces la o profesie și de a avea o carieră.

Astfel, tânăra s-a putut înscrie la sesiunea de toamnă a examenului, datorită suspendării procesului verbal.

Citeşte şi:

Tânăra care a căzut prin geamul unui autobuz, în Ploieşti, a ratat Bac-ul. «Sper ca anul viitor să pot susține examenul»

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"
GSP.RO

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri