Mergi direct la conținut »
O fată de 15 ani a murit după ce a mâncat un kebab. Cu cât a fost amendat patronul fast-food-ului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O fată de 15 ani a murit după ce a mâncat un kebab. Cu cât a fost amendat patronul fast-food-ului

O fată de 15 ani a murit după ce a mâncat un kebab. Cu cât a fost amendat patronul fast-food-ului

Eleva de 15 ani a murit după ce a mâncat un kebab cumpărat de la un fast-food care funcționa de mai bine de zece ani. Incidentul s-a petrecut în Marea Britanie, dar abia acum proprietarul restaurantului a fost amendat. 

Chloe Gilbert a mâncat alături de un prieten la Al Falafel Takeaway, un fast-food cunoscut de toată lumea din Bath, un orașel din comitatul Somerset, Anglia, potrivit The Sun.

Fata în vârstă de 15 ani care era alergică la lapte a comandat un kebab cu salată și chipsuri. Deși avea un antialergic în permanență cu ea, Chloe nu a știut că în kebab a fost pus și iaurt, iar la mai puțin de două ore după ce l-a mâncat, a intrat în șoc anafilactic.

Deși paramedicii care au răspuns apelului de urgență au făcut tot ce este posibil pentru a o salva, Chloe a murit pe 5 martie în anul 2017.

Poliția a închis localul în aceeași zi în care fata a murit și a început o investigație împreună cu autoritățile care se ocupă de standardele de comerț și de siguranța produselor alimentare.

Proprietarul fast-food-ului, Riad Benotman, 37 de ani, a fost chemat în fața instanței, acolo unde a recunoscut că nu a reușit să identifice produsele alimentare periculoase pentru clienții cu sensibilități la alimentație și nu a s-a asigurat că documentația privind alergiile a fost actualizată. Nu exista niciun avertisment în local care să-i anunțe pe clienți că în mâncare servită sunt prezenți alergeni.

Judecătorul care i-a spus lui Benotman că el este persoana care trebuie să trăiască în fiecare zi cu ce i s-a întâmplat cu Chloe, a decis să-l amendeze pe Benotman cu 800 de lire sterline și să achite costurile de judecată care au fost 2.000 de lire sterline.


VIDEO/ Dan Negru a trăit spaima vieții la Moscova: „Din jeep au coborât doi găligani, care au venit spre mine…”


 

 
 
Close
Close
Închide