MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 11:11

UPDATE: O femeie din Călărași a murit din cauza gripei. 22 de români, uciși de virusul gripal

Distribuie

O femeie din Arad a murit în spital din cauza gripei, acesta fiind al 20-lea caz de deces la nivel național în acest sezon. Autoritățile au confirmat, luni, că astăzi patru persoane au fost răpuse de virusul gripal.

UPDATE 15:35: Un nou deces din cauza gripei a fost confirmat de Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, din judeţul Călăraşi, care suferea de alte boli cronice şi care nu fusese vaccinată antigripal.

Acesta este cel de-al 22-lea deces din cauza gripei în acest sezon şi cel de-al patrulea anunţat astăzi de autorităţi.


UPDATE 13:33: Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 21. Luni dimineață, a mai murit un bărbat de 67 de ani din județul Bihor. El nu era vaccinat antigripal și avea mai multe probleme de sănătate, au anunțat reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit Mediafax.ro.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că există trei focare de gripă la Iaşi, Constanţa şi Bucureşti, unde Spitalul Clinic „Victor Babeş” şi Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de gripă.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în cabinetele medicale mai există peste 135.000 de doze de vaccin antigripal. De la începutul sezonului rece, au fost imunizate peste 800.000 de persoane.


Știrea inițială

O femeie în vârstă de 63 de ani a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră (de tip B).

Femeia a fost internată în date de 3 februarie cu simptomatologie de gripă, medicii afirmând că în primă fază s-a tratat singură la domiciliu şi a ajuns la spital cu probleme respiratorii severe.

Pe fondul mai multor complicaţii apărute, pacienta a intrat în stop cardioresporator şi nu a putut fi resuscitată.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Daniela Cîrnaţu, a declarat pentru News.ro că pacienta fusese infectată cu virusul gripal de tip B, confirmat prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Joi, conducerea SCJU Arad a decis să instituie carantina în toate secţiile pentru copii, pentru protejarea acestora de gripă. În toate celelalte secţii, s-au impus restricţii de acces, astfel că pacienţii pot fi vizitaţi de maximum unu sau doi aparţinători pentru cel mult 15 minute. De asemenea, s-a redus şi timpul de vizită la doar o oră pe zi, între orele 16.00 şi 17.00, în condiţiile în care în timpul săptămânii programul de vizite era de cinci ore, iar în weekend, de zece ore.


Citește și: VIDEO/ Urmăriţi „Uranissima', emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 12-18 februarie 2018

Citește mai multe despre Arad, Deces și gripa pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii