Femeia a petrecut cel mai mult timp în spital dintre pacienții Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva și a părăsit unitatea medicală weekendul trecut. Femeia a avut o situație specială și nu se încadra la ultimele prevederi ale Ministerului Sănătății care permit și externarea persoanelor cu teste pozitive, în anumite condiții.

Pacienta avea nevoie de dializă și din acest motiv a fost ținută până ce au ieșit două teste PCR negative, relatează publicația locală Ziarul de Iași.

“În total, au fost 16 teste, din păcate. Deși starea de sănătate din punct de vedere al infecției cu SARS-CoV2​ nu punea probleme, a durat foarte, foarte mult până s-a negativat. Fiind vorba de dializă, pacienta nu s-ar fi încadrat în prevederile ultimului ordin ministerial privitor la externarea asiptomaticilor și formele ușoare ale bolii”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Weekendul trecut, la unitatea medicală, dar și la laboratorul de la Universitatea de Medicină și Farmacie Gr.T. Popa au fost efectuate 500 de teste COVID-19.

De la începutul pandemiei și până acum, în trei luni și jumătate, la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internați 1.385 de pacienți, suspecți, asimptomatici cu forme ușoare, medii sau severe ale bolii. 1.067 au fost confirmați cu infecția cu SARS-COV2 în urma testării, iar vârstele acestora sunt cuprinse între 4 luni și 95 de ani. În total, la spital s-au înregistrat 62 de decese ale bolnavilor din Iași și alte trei județe limitrofe.

În acest moment, există 52 de locuri libere pentru pacienții confirmați cu COVID-19 și patru locuri libere la Compartimentul de Terapie Intensivă.

Citeşte şi:

Zece medici din Italia susțin că a scăzut contagiozitatea COVID-19. Alte zeci de doctori și profesori îi contrazic: “A fost și este foarte periculos”

EXCLUSIV | Peste 93% dintre notele lucrărilor contestate la Evaluarea Națională au fost modificate în ultimii trei ani. Cum explică Ministerul Educației

Muncitoarea plătită cu mai puțin de 700 de lei pe lună a fost dată afară de fabrica de confecții Tanex pentru că “a prejudiciat imaginea companiei”

Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
PARTENERI - GSP.RO
Mario Mutu locuieşte în Italia cu mama lui şi face 18 ani anul acesta. Iată cât de mult a crescut fiul cel mare al lui Adi Mutu și cât de frumos este!
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iulie 2020. Berbecii simt nevoia să se apropie de cei mai speciali dintre prietenii lor
RECOMANDĂRI