Mergi direct la conținut »
O fetiță din județul Timiș a murit din cauza rujeolei pentru că nu era vaccinată. Nouă copii au fost răpuși de boală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O fetiță din județul Timiș a murit din cauza rujeolei pentru că nu era vaccinată. Nouă copii au fost răpuși de boală

O fetiță din județul Timiș a murit din cauza rujeolei pentru că nu era vaccinată. Nouă copii au fost răpuși de boală

O fetiță din județul Timiș a murit din cauza rujeolei. Copila de un an și trei luni s-a stins din cauza complicațiilor pentru că nu a fost vaccinată împotriva bolii. Numărul deceselor provocate de rujeolă a ajuns la nouă.

Fetița a fost internată inițial la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. Din cauza complicațiilor, micuța a fost transferată în Secția de Terapie Intensivă, iar în 18 decembrie a decedat, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, pentru News.ro.

Institutul Cantacuzino a confirmat că fetiţa de un an şi trei luni a murit din cauza rujeolei. Fetița s-a născut cu grave probleme de sănătate și suferise o serie de operații.

„Copilul s-a născut cu multiple malformații congenitale, iar din cauza gravelor probleme de sănătate nu a fost vaccinat niciodată, cu niciun fel de vaccin. De asemenea, a suferit intervenții chirurgicale la diferite spitale din țară”, a explicat Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, pentru opiniatimisoarei.ro.

Acesta este al nouălea caz înregistrat în acest an din cauza rujeolei.

O fetiță din județul Timiș a murit din cauza rujeolei. Netratată, boala poate fi fatală

Cinci dintre copii provin din județul Arad, alți doi sunt din Timiș, iar câte unul din Dolj și București.

În acest an, au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeolă în 33 de judeţe, dintre care nouă decese, trei fiind copii sub un an.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Arad (462), Caraş-Severin (345), Timiş (296), Mureş (256), Bistriţa-Năsăud (129) şi Dolj (110), potrivit datelor Centrului Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile.

Rujeola sau pojarul, așa cum este cunoscută popular, este afecțiune care apare în copilărie cauzată de un virus. Potrivit medicilor, simptomele bolii constau în tuse, secreții nazale, conjunctivită, dureri de gât, febră, erupție cutanată. Rujeola poate fi în prezent prevenită cu ajutorul unui vaccin. Dacă nu este tratată, boala poate fi foarte periculoasă și chiar letală în cazul copiilor mici.

Close
Închide
  Close