MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 17:12

O grupare de hoți români tăia acoperișurile unor clădiri pentru a da spargeri în Franța. Zeci de furturi, comise prin această metodă

Distribuie

Gruparea formată din mai mulți români bănuiți de comiterea a nu mai puțin de 31 de furturi din sediile unor firme din Franța a fost destructurată de polițiști, în urma a șapte percheziții în județul Galați. Potrivit anchetatorilor, suspecții tăiau acoperișurile unor societăți pentru a pătrunde înăuntru. În total, aceștia sunt acuzați că au sustras 400.000 de euro prin această modalitate.

Poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au efectuat, miercuri dimineață, şapte percheziţii pe raza judeţului Galaţi, pentru a destructura o grupare organizată de criminalitate itinerantă.

Gruparea era formată din mai mulți cetățeni români, suspectați de comiterea mai multor furturi din sediile unor firme din Franța.

Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în cursul anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi, se arată într-un comunicat emis vineri de Poliţia Română.

Românii sunt bănuiți că ar fi acționat în Franța, în perioada 2013-2017. Aceștia rupeau sau tăiau în timpul nopții acoperișurilor clădirilor în care se aflau sediile unor firme. Mai apoi, ar fi furat banii păstrați peste noapte în casele de marcat.

Potrivit polițiștilor, gruparea ar fi comis 31 de furturi pe teritoriul Franței. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproape 400.000 de euro, fără a fi luate în calcul distrugerile cauzate clădirilor.

La percheziţiile domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi aparatură folosită pentru orientare şi comunicare la comiterea faptelor, respectiv GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT şi staţii de comunicare.

De asemenea, a fost pus sechestru asupra a două autoturisme și asupra unui apartament care ar fi cumpărate cu bani proveniți de pe urma furturilor comise în Franța.

Pe durata operaţiunilor din România au fost puse în executare trei mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite.

În luna mai, doi soți români au fost arestați în Franța după ce și-au vândut fiica pentru 10.000 de euro.

Sursă foto: Hepta


Citește și Nepotul lui Tudorel Toader și soția lui Adrian Țuțuianu, angajați la Curtea de Conturi. Concursul de angajare, contestat din interior: „Jaf!”


 

Citește mai multe despre acoperișuri, Franța și hoţi pe Libertatea.

Comentarii