De Daniel Ionașcu,

Nici nu s-a încheiat bine greva muncitorilor de la Electrolux că o alta are loc în Satu Mare: angajații de la Unio protestează pentru că nu și-au primit salariile.


”Ultima oară s-au plătit salarii în aprilie și erau banii pe luna martie. În luna mai nu s-au primit bani, iar acum urmează iar zilele de salariu și oamenii nu cred că vor primi banii”, a declarat o sursă pentru Libertatea.

Unio este un producător de piese și echipamente industriale, pentru metalurgie și industria auto.

Conform sursei citate, astfel de proteste au mai avut loc și în luna februarie. Acum, angajaților li s-ar fi transmis că se pot acorda doar 20% din salarii, însă angajații nu sunt mulțumiți cu acest lucru.

”Acum era vorba să li se dea 20%. Să nu vă imaginați că sunt salarii mari, e vorba de sume de 1.200-1.300 de lei, care abia îți ajung de la o lună la alta”, a mai spus sursa.

Presa locală a scris că angajații de la Unio refuză să intre în fabrică și au avut câteva proteste spontane în ultimele zile.

Potrivit Presasm.ro, la fața locului au venit și echipaje ale Poliției și Jandarmeriei, care le-au transmis că nu au voie să protesteze în fața fabricii, astfel că muncitorii au intrat în incinta acesteia.

Conform aceleiași surse, personalul TESA are de recuperat salarii pe ultimele trei luni.

Libertatea a încercat să contacteze conducerea companiei pentru un punct de vedere, însă acest lucru nu a fost posibil până la momentul scrierii acestui articol.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Potrivit proiectului de buget al companiei, postat pe site-ul său, aceasta are prognozate pe acest an venituri de 50,85 milioane de lei și un profit net de 190.000 de lei.

Compania are sediul în Baia Mare, județul Maramureș. În 2018, compania avea 479 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor. Unio a raportat un profit net de 572.857 lei pentru 2018.

Anterior, muncitorii de la Electrolux au protestat vreme de 10 săptămâni pentru a obține creșterea salariilor.

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens