MENIU CAUTĂ
22 Oct. 2017 15:06

O proteină modificată, tratament pentru obezitate. Pe viitor, inovația ar putea fi o soluție la această problemă

Distribuie

O proteină modificată, tratament pentru obezitate. Obezitatea afectează 650 de milioane de oameni, în intreaga lume, fiind o problemă care s-a triplat - din 1975 până acum - și ale cărei complicații a provocat moartea a cel puțin 2,8 milioane de persoane doar în 2016, potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dar și mai grav este faptul că obezitatea în rândul copiilor a crescut de zece ori, în ultimii ani, la nivel mondial.

Există, totuși, un tratament inedit pentru obezitate: Balonul cu apă din stomac. Cum funcționează nouă invenție

Însă, recent, un grup de cercetători ai unei companii farmaceutice americane a dezvoltat o moleculă modificată, care a permis reducerea nivelurilor de obezitate la testele realizate pe animale de laborator și care, pe viitor, ar putea fi o soluție la această problemă, relatează Agerpres.

Prin modificarea proteinei GDF15, experimentul a permis experților să reducă greutatea corporală, prezența insulinei în sânge și nivelurile de colesterol la un grup de animale de laborator, precum șoareci și primate, potrivit unui articol publicat de revista de specialitate Science Translational Medicine'.

Cercetători au lansat acest studio, după ce au observat că nivelurile de concentrație ale acestei proteine erau mai mari la oameni și la animalele supraponderale.

Având în vedere că GDF15 are un ciclu scurt de viață în plasmă și prin urmare este dificilă producerea sa în cantități suficiente, cercetătorii au optat pentru crearea a două proteine de fuziune diferite, care ulterior au avut aceleași rezultate.

Administrând noua proteină unui grup de cobai, cercetătorii au descoperit că aceasta alterează de asemenea preferințele alimentare ale animalelor, care s-au orientat spre o hrană mai mai puțin calorică.

Autorii au tras concluzia că noua proteină a activat neuronii cu potențial de acțiune la animale ce afectează direct conexiunea dintre intestin și creier.

Vreţi să slăbiți? Renunţaţi la usturoi și consumați zilnic ghimbir! Sfaturi de la medicul estetician Adina Alberts.

Anul acesta, cel mai gras copil din lume a fost supus unei operații salvatoare. Cât a slăbit într-o lună băiatul care la 11 ani cântărea 192 de kilograme.


CITEȘTE ȘI… FOTOGRAFII DE COLECȚIE | Condițiile din pușcării care au dus la eliberarea a mii de deținuți


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii