Mergi direct la conținut »
O revendicare blestemată. Costică Constanda a pierdut un proces și două case
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

O revendicare blestemată. Costică Constanda a pierdut un proces și două case

Omul de afaceri care a reușit să obțină cu mare scandal o parte din parcul Bordei din Capitală, a fost evacuat din două imobile pentru neplata unui credit neplătit la timp. Acestea sunt scoase acum la licitație.

De Maria Apostol,

Afaceristul Costică Constanda este cel căruia Primăria Capitalei i-a retrocedat 2,8 hectare în Satul Francez și două parcele de teren în Parcul Bordei. El dorea să pună mâna pe tot parcul, însă după revolta societății civile acesta a acceptat negocierile cu municipalitatea și a dat la schimb 28.000 de metri pătrați din parc pentru terenul din Satul Francez.

Problemele s-au ținut scai de Constanda, iar după ce a pus mâna pe terenurile pe care nu le-a putut exploata așa cum își propusese, a făcut credite la bănci care îl costă acum foarte scump. Așadar, în primă instanță, acesta a pierdut o casă din Cartierul Primăverii, din cauza unei executări silite, iar în urmă cu o lună afaceristul a mai pierdut alte două case aflate pe numele lui și ale soției, Maria.

Cele două case sunt amplasate chiar în Cartierul Francez, pe strada Cotrus Aron. După executarea silită cerută de bancă, s-a trecut la scoaterea imobilelor la licitație, prețul estimat fiind de circa 3 milioane de euro. Împrumutul care l-a dus în această situație pe Constanda a fost luat prin firma acestuia, Viani Consulting, care are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și marketing, garant fiind chiar fiul afaceristului, Iani Constanda.

Close
Închide
  Close